dimecres, 31 d’octubre de 2012

Panellets


Sembla mentida que fa quatre dies feia calor i anàvem amb pantaló curt, i vés per on ja tenim aquí el fred. Ara toquen jerseis, abrics, bufandes i ... castanyada!
I una castanyada sense panellets, no és castanyada. Jo vaig aprofitar el cap de setmana per preparar els nostres. Us deixo la recepta per si us animeu a fer-ne o per si ja n'heu fet sempre i voleu agafar alguna idea.

Ingredients per el massapà:
  • 500 gr. de ametlla en pols
  • 500 gr. de sucre llustre (el massapà serà més fi, sinó tampoc passa res)
  • 2/3 clares d'ou 

 
Preparació:
  • En un bol, barregeu l'ametlla i el sucre i aneu afegint-hi les clares d'ou.
  • Amasseu-ho amb les mans sobre el marbre fins que tingueu una massa fina i consistent.
  • Si se us enganxa al marbre, podeu posar una mica de farina.
  • Deixeu reposar unes 12h el massapà abans de fer els panellets.



Panellets de pinyons:
  • Barregeu els pinyons en un bol amb els rovells.
  • Agafeu un tros de massapà i, amb les mans mateix, feu-ne un xurro  sobre el marbre ( on abans hem posat una mica de farina).
  • Talleu-lo a trossos, de la mida d'una nou.
  • Arrebosseu-los bé amb els pinyons apretant una mica per tal que s'agafin bé. Desprès, torneu a agafar-los i, amb les mans humides de rovell d'ou, feu-los boles.
  • Els posem en una safata de forn.
  • Coeu-los al forn a 250ºC i poseu la safata a la part més alta i el gratinador en marxa.
  • Vigileu perquè en 3 o 4 minuts ja estaran fets.
  • Fora del foc i en calent, pinteu-los amb una mica d'ou batut.

Panellets d'ametlla:
  • El procediment és el mateix que el dels de pinyons.
  • Feu servir ametlla picada gruixuda a daus i doneu-los forma de mitja lluna.
  • L'enfornat també és igual que el dels panellets de pinyons.
Panellets de coco:
  • Barregeu 250 gr. de massapà amb 100 gr. de coco ratllat i una clara d'ou.
  • Amasseu-ho i feu-ne petites muntanyetes de massa tot apretant lleugerament la base amb els dits.
  • Han de quedar amb una forma irregular.
  • El procediment de cocció es el mateix. 

 Acompanyeu-ho amb un bon moscatell!!! Bon profit i bona castanyada!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.