diumenge, 21 d’octubre de 2012

Plumcake marbrejat


Ara, ja feia temps que no feia aquest pastis i, realment, és una llàstima, perquè  el resultat sempre es sorprenent. La combinació dels dos colors de la massa i les formes que agafa simulant les aigües del marbre és molt maca. 
A més, és bonííííísim!

Ingredients:
  • 250 gr. de mantega
  • 250gr. de sucre
  •  250 gr. de farina
  • 4 ous
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • 40 gr. de cacau pur en pols
  • 1 pessic de sal 


Preparació:
  • Posem el forn a escalfar a 200 ºC.
  • Posem la mantega, que tindrem a temperatura ambient, a trossos en un bol i ho batem tot junt amb el sucre fins que ens quedi cremosa, veureu que agafa un to més blanc.
  • Anem afegint els ous un a un, remenem cada vegada abans de posar el següent.
  • Després, afegim la farina, que ja la tindrem barrejada amb el llevat i passada pel sedàs.
  • Ho barregem suaument. Ens ha de quedar una massa cremosa, però consistent.
  • Separem una tercera part de la pasta en un altre bol i la barregem amb el cacau pur.
  • Untem amb un mica de mantega un motlle rectangular.
  • Repartim primer una mica de massa base a sobre d'una mica de massa amb cacau i repetim l'operació per acabar amb massa base a dalt de tot. No cal que quedi gaire ben posada. D'aquesta manera, quan es cogui al forn, agafarà formes més curioses.
  • Posem el motlle al forn només amb la part de baix i a 200 ºC durant 10 minuts.
  • Passat aquest temps, abaixem la temperatura a 170 ºC durant 30 minuts i desprès posem el forn, també per dalt uns 20 minuts més. Els temps són aproximats perquè cada forn és un món.
  • Per saber si està fet del tot, el punxem amb un escuradents: si surt net, ja és fet.
  • El deixem refredar i el desemmotllem. Ja el tenim!



Presentació:

  • Ens el podem menjar per berenar tranquil·lament un cop és fred.
  • Si us ve de gust, jo he fet una crema de castanyes. No té cap secret: es tracta de barrejar nata fresca, ben freda, amb castanyes cuites, triturades i sucre en pols. 
Bon profit!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.