Ara, ja feia temps que no feia aquest pastis i, realment, és una llàstima, perquè el resultat sempre es sorprenent. La combinació dels dos colors de la massa i les formes que agafa simulant les aigües del marbre és molt maca.
A més, és bonííííísim!
Ingredients:
- 250 gr. de mantega
- 250gr. de sucre
- 250 gr. de farina
- 4 ous
- 1/2 sobre de llevat en pols
- 40 gr. de cacau pur en pols
- 1 pessic de sal
Preparació:
- Posem el forn a escalfar a 200 ºC.
- Posem la mantega, que tindrem a temperatura ambient, a trossos en un bol i ho batem tot junt amb el sucre fins que ens quedi cremosa, veureu que agafa un to més blanc.
- Anem afegint els ous un a un, remenem cada vegada abans de posar el següent.
- Després, afegim la farina, que ja la tindrem barrejada amb el llevat i passada pel sedàs.
- Ho barregem suaument. Ens ha de quedar una massa cremosa, però consistent.
- Separem una tercera part de la pasta en un altre bol i la barregem amb el cacau pur.
- Untem amb un mica de mantega un motlle rectangular.
- Repartim primer una mica de massa base a sobre d'una mica de massa amb cacau i repetim l'operació per acabar amb massa base a dalt de tot. No cal que quedi gaire ben posada. D'aquesta manera, quan es cogui al forn, agafarà formes més curioses.
- Posem el motlle al forn només amb la part de baix i a 200 ºC durant 10 minuts.
- Passat aquest temps, abaixem la temperatura a 170 ºC durant 30 minuts i desprès posem el forn, també per dalt uns 20 minuts més. Els temps són aproximats perquè cada forn és un món.
- Per saber si està fet del tot, el punxem amb un escuradents: si surt net, ja és fet.
- El deixem refredar i el desemmotllem. Ja el tenim!
Presentació:
- Ens el podem menjar per berenar tranquil·lament un cop és fred.
- Si us ve de gust, jo he fet una crema de castanyes. No té cap secret: es tracta de barrejar nata fresca, ben freda, amb castanyes cuites, triturades i sucre en pols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.