Com ja haureu notat tinc molta tendència a fer servir moltes espècies per cuinar. M'agrada sentir olors i notar sabors diferents, a vegades nous i a vegades molt tradicionals.
Però sempre sorprenen, no acostemen a deixar indiferent.
Punt i a part és el pebre vermell de La Vera, té un punt fumat molt especial.
Avui podem donar-li un toc diferent a un pollastre amb verdures:
Ingredients:
- 1 pollastre
- 1/2 pebrot vermell
- 1 carabassó
- 1 albergínia
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- Comí en pols, gingebre en pols, cúrcuma, pebre vermell de La Vera
- 1 tassa de caldo de verdures (o aigua)
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
Preparació:
- Talleu el pollastre en 8 trossos, i salpebreu-lo.
- Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i, quan sigui calent, hi enrossim lleugerament el pollastre.
- Mentrestant talleu les verdures en juliana, en trossos no gaire petits, no interessa que es desfacin al coure.
- Retireu el pollastre de la cassola i el reservem.
- A la mateixa cassola, saltegem les verdures uns cinc minuts.
- Afegim el pollastre i hi donem unes voltes. En aquest moment afegiu les espècies.
- Per exemple una cullerada de cafè de comí, mitja de gingebre, mitja de cúrcuma i mitja de pebre vermell de La Vera. Hi donem unes voltes ràpides i hi aboquem el caldo de verdures, tapem i deixem coure uns 20 minuts mínim, remenant de tant en tant.
- Les espècies són al gust però val més quedar-se curt i, si desprès ho proveu, i us agrada mes fort, sempre hi som a temps de afegir-ne.
- Acompanya molt bé aquest pollastre, una mica de cuscús.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.