dissabte, 6 d’octubre del 2012

Mandonguilles amb sípia


Ja feia dies que volia cuinar algun guisat dels que anomenem mar i muntanya i, ara que ja no fa tanta calor, he trobat el moment. A l'estiu sempre mengem més lleuger i em costa més fer cuina de cullera i sucar pa, ja m'enteneu.

Doncs, si us ve de gust, ens hi posem:


Ingredients:
  • 500 gr. de carn picada de vedella
  • 500 gr. de carn picada de porc
  • 2 sípies grans
  • 2 cebes
  • Tomàquet natural triturat
  • All i julivert picat
  • Pèsols
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Ametlles, avellanes i una llesca de pa fregit per fer una picada   




Preparació:
  • El primer és fer les mandonguilles: barregem bé les dues carns, salpebrem i hi afegim all i julivert picat, al gust.
  • Amb les mans una mica untades amb oli formem les mandonguilles, millor no fer-les gaire grosses.
  • Les passem per farina, les espolsem bé, tampoc ens interessa que n'agafin molta.
  • Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i enrossim les mandonguilles, els donem unes voltes i les reservem. No han de quedar fets del tot només rosses per fora.
  • En el mateix oli, a foc suau, hi sofregim la ceba picada ben fina i, abans que comenci a agafar color, afegim el tomàquet.
  • Mentrestant, tallem la sípia a trossos, esperem que redueixi el sofregit i l'afegim.
  • Ara, a foc molt suau i amb la cassola tapada, deixem uns 20 o 30 minuts que la sípia es vagi fent.
  • Passat aquest temps, incorporem les mandonguilles i els pèsols, donem unes voltes i afegim un got d'aigua. Ho tapem i deixem que arrenqui el bull.
  • Mentrestant, fem la picada amb els fruits secs i el pa i ho aboquem tot a la cassola a l'últim moment per acabar. 
Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.