Ja feia dies que
volia cuinar algun guisat dels que anomenem mar
i muntanya i, ara que ja no fa tanta calor, he trobat el moment. A l'estiu
sempre mengem més lleuger i em costa més fer cuina de cullera i sucar pa, ja
m'enteneu.
Doncs, si us ve
de gust, ens hi posem:
Ingredients:
- 500 gr. de carn picada de vedella
- 500 gr. de carn picada de porc
- 2 sípies grans
- 2 cebes
- Tomàquet natural triturat
- All i julivert picat
- Pèsols
- Farina
- Oli d'oliva
- Ametlles, avellanes i una llesca de pa fregit per fer una picada
Preparació:
- El primer és fer les mandonguilles: barregem bé les dues carns, salpebrem i hi afegim all i julivert picat, al gust.
- Amb les mans una mica untades amb oli formem les mandonguilles, millor no fer-les gaire grosses.
- Les passem per farina, les espolsem bé, tampoc ens interessa que n'agafin molta.
- Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i enrossim les mandonguilles, els donem unes voltes i les reservem. No han de quedar fets del tot només rosses per fora.
- En el mateix oli, a foc suau, hi sofregim la ceba picada ben fina i, abans que comenci a agafar color, afegim el tomàquet.
- Mentrestant, tallem la sípia a trossos, esperem que redueixi el sofregit i l'afegim.
- Ara, a foc molt suau i amb la cassola tapada, deixem uns 20 o 30 minuts que la sípia es vagi fent.
- Passat aquest temps, incorporem les mandonguilles i els pèsols, donem unes voltes i afegim un got d'aigua. Ho tapem i deixem que arrenqui el bull.
- Mentrestant, fem la picada amb els fruits secs i el pa i ho aboquem tot a la cassola a l'últim moment per acabar.
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.