dissabte, 29 de setembre de 2012

Risotto d'espinacs



 Avui us presento un dels molts i variats risottos que podem fer a casa fàcilment. Realment no tenen gaire secret, la base sempre es la mateixa: ceba, arròs, vi blanc, formatge parmesà i el que hi vulguem afegir nosaltres ( verdures, hortalisses, bolets, etc.).
Si l'arròs pot ser de la varietat arboreu, millor, si no, també surt bé amb arròs bomba. La recepta d'avui és amb espinacs, en aquest cas, congelats.  Jo, quan n'és temporada, els escaldo uns minuts en aigua bullent, i un cop freds i ben escorreguts, els congelo en bosses.
Però, comencem:

Ingredients:
  • Arròs (100 gr. per persona)
  • 1 ceba
  • Espinacs, al gust.
  • 1 got de vi blanc sec
  • Brou de verdures
  • Parmesà ratllat
  • Unes fulles de ruca fresca
  • Oli i sal


Preparació:
  • En una cassola amb una mica d'oli posem la ceba fins que comenci a agafar color.
  • Afegim l'arròs, i hi fem unes voltes per barrejar-ho tot bé i que l'arròs agafi escalfor.
  • En aquest moment, hi afegim els espinacs.
  • Hi aboquem el got de vi blanc, ho remenem fins que s'evapori del tot.
  • Comencem a afegir, mentre no parem de remenar, una mica de brou, que ja tindrem ben calent. Només el just perquè cobreixi l'arròs.
  • A foc suau, anirem afegint brou cada vegada que l'arròs en necessiti, sense que la cassola quedi mai seca.
  • Ha de quedar un arròs suau i melós quan sigui al punt (això depèn de cada tipus d'arròs, però seran aprox. 15-20 minuts).
  • El retirem del foc i hi aboquem el formatge parmesà ratllat. Barregem bé i servim.

Presentació:
  • Servim el risotto a cada plat acompanyat d'unes fulles de ruca.
  • Si ho preferiu també podem posar-hi uns encenalls de parmesà.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.