dissabte, 1 de setembre de 2012

Amanida de llenties


I per començar, un plat molt estiuenc, una amanida de llenties, que per senzilla que sembli, si la posem al plat ben engalanada, llueix molt més. Som-hi!

Ingredients:
  • Un pot de llenties cuites
  • Tomàquets (pelats i sense llavors)
  • Pebrot verd.
  • Olives
  • Ou dur
  • Una mica de ceba picada ben fina
  • Ventresca de tonyina en oli
  • Figues
  • Oli, vinagre, sal i pebre
  • Una mica de mostassa


Preparació:
  • Preparem l'amanida en un bol, barrejant les llenties ben escorregudes
  • Afegim els tomàquets i el pebrot picat ben petit
  • Les olives i les clares dels ous durs (el rovell el reservem per a la guarnició)
  • I la meitat de la ventresca de tonyina
  • Preparem una vinagreta amb l'oli, el vinagre i la cullerada de mostassa, sal i pebre
  • Ho aboquem en el bol de l'amanida i remenem
Presentació:
  • Amb un motlle circular de cuina muntem l'amanida al centre del plat
  • Posem el rovell d'ou en un colador petit de cuina i amb la mà de morter ho aixafem per sobre, ens quedarà un polsim groc molt curiós
  • Acabem l'amanida amb la resta de tonyina i uns traços de figues

I ja està, la resta es fruit de la vostra imaginació. Ara, només falta que obriu la nevera i segur que hi trobeu alguna cosa que hi queda bé. Jo ho vaig rematar amb una mica de guacamole.
Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.