dilluns, 10 de setembre de 2012

Tabulé o tabbouleh

Si hi ha una aroma que m'agrada especialment és la de la menta. La frescor que dóna a tot tipus de plats és fantàstica i la tabulé n'és un bon exemple. És una amanida original del Magreb però que es prepara de maneres diferents segons el país. Es pot preparar amb cuscús, amb bulgur o amb molt de julivert picat ben fi.
Jo la faig amb cus-cus i és així:

Ingredients:
  • Cuscús
  • Pebrot verd
  • Pebrot vermell
  • Cogombre
  • Ceba
  • Tomàquet
  • Panses
  • Menta fresca
  • Suc de llimona
  • Oli d'oliva
  • Sal

 
Preparació:
  • El primer és fer el cuscús. D'aquesta manera, es va refredant i podem seguir treballant.
  • Posem una cassola al foc amb un dit d'aigua, un raig d'oli i una mica de sal fins que arrenqui el bull. En aquest moment, la retirem, hi aboquem el cuscús i  ho remenem tot bé fins que absorbeixi tota l'aigua. Ho deixem tapat uns minuts i amb l'ajuda d'una forquilla o amb les mans ben netes fem que el gra quedi ben solt. El reservem.
  • Piquem ben petit el pebrot verd i el vermell, el cogombre, la ceba i el tomàquet, prèviament tallat i sense llavors.
  • Ho barregem tot bé en un bol i hi afegim les panses. 
  • Ho amanim amb el suc de llimona, l'oli i la menta fresca picada ben fina. 


Presentació:
 
Us proposo dues opcions ben diferents:
  • Barrejar directament les verdures amanides amb  el cuscús i servir.
  • Posar el cuscús en un plat prou gran en forma de volcà i posar les verdures amanides al centre. Jo he fet servir un motllo circular, però es pot fer sense. 



És una amanida que es pot preparar amb temps. El fet que les verdures es macerin unes hores amb la menta, la llimona i l'oli, la beneficia i així donem temps a refredar el cuscús.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.