dissabte, 8 de setembre de 2012

Sopa freda de tomàquet amb oli d'alfàbrega





Aquesta sopa de tomàquet no té cap secret, més senzilla no pot ser. A més, té tot l'imprescindible d' un plat d'estiu: és natural, fresca, sana i ... ràpida de fer. I és una bona manera de fer servir aquets tomàquets d'estiu tan bons.


Ingredients:
  • Tomàquets
  • Unes fulles d'alfàbrega fresca
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre



Preparació:
  • Netegem i tallem els tomàquets, els posem en un pot de batedora (si no en tenim, ho podem fer directament en un bol amb la batedora elèctrica).
  • Ho triturem tot fins que quedi ben fi i passem el puré per un col·lador xinès.
  • Rectifiquem de sal i pebre i ho reservem a la nevera fins al moment de servir.
  • Triturem unes quantes fulles d'alfàbrega amb l'oli i en reservem les més maques per servir el plat.
 


















Presentació:
  • Si ho servim a taula, posem la sopa ben freda en un bol i, per sobre, amb una cullereta, posem unes gotes de l'oli d'alfàbrega. El secret està en no deixar caure les gotes de gaire amunt perquè se n'anirien cap al fons del plat. Guarnim el plat amb les fulles que hem reservat.
  • Si no, també podem posar-ho en gots guarnint-los amb les gotes d'oli d'alfàbrega, acompanyats d'una brotxeta de tomàquet i les fulles més maques. Una mica de formatge a la brotxeta també hi pot quedar bé.


Bon profit!
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.