divendres, 22 de febrer de 2013

Fideuada



La fideuada o fideua és una recepta que a casa ens agrada moltíssim, i si és en diumenge per dinar a casa, amb la família, cosa difícil durant la setmana, encara més. I, a més, acompanyat d'un bon cava, és una delícia.

Estic segur que vosaltres també en feu, a la vostra manera. Avui us en deixo la meva versió: jo la faig en cassola perquè a casa en paella em resulta molt complicat; qüestió d'espai, és el que tenen les cuines petites.

Ingredients:
  • 500 gr de fideus del nº2
  • 1.5 l de fumet de peix
  • 1 sípia gran
  • 500gr de gambes pelades
  • 3 alls
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Allioli

 

Preparació:
  • En una cassola gran posem una mica d'oli i quan sigui calent fem primer la sípia, tallada a trossos no gaire grans, i les cues de gambes. Quan sigui tot fet, les retirem de la cassola i les guardem per més tard.
  • Amb el mateix oli, saltegem els alls laminats fins que comencin a agafar una mica de color, amb molt de compte que  no es cremin. Llavors, afegim els fideus i els enrossim, sense deixar de remenar. Han d'agafar un bonic color torrat, però no cremat.
  • En aquest moment i amb molta cura, aboquem el fumet i afegim la sípia i les gambes. Ho deixem a foc suau, fins que els fideus siguin cuits.
  • No ha de quedar caldós, sinó més aviat sec.
  • Ho servim amb una bona cullerada d'allioli.

Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.