divendres, 15 de març de 2013

Bunyols de quaresma




Som gairebé al final de la Quaresma i encara no us havia ensenyat la meva recepta de bunyols! De fet, la recepta no és meva, és de l'Alícia, perquè des de sempre, per aquesta època, és ella qui els fa, li surten molt bons: rodonets, cruixents, amb aquell gustet d'anís....Una delícia!


En fi, us la passo tal com ella els fa. Proveu-los, són una temptació: quan en menges un, ja no pots parar.



Ingredients:
  • 1/4 l de llet
  • 125 g de mantega
  • 220 g de farina
  • 5 o 6 ous
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Sucre
  • Una mica de pell de llimona ratllada
  • Anís
 Preparació: 


  • Dins d'un  cassó, hi posarem la llet amb la mantega, un polset de sal i una mica de pell de llimona.
  • Quan sigui a punt de bullir, hi tirarem la farina i, sense deixar-ho de remenar, amb una cullera de fusta, ho courem fins que sembli que es vol agafar (uns dos minuts).
  • Traurem la pasta del foc i la deixarem refredar una mica. Seguidament, hi afegirem d'un en un i treballant-ho sense parar, els ous, fins que resulti una pasta llisa i espessa. Vosaltres mateixos veureu si us fa falta afegir els sis ous o amb cinc en teniu prou.
  • Us ha de quedar una pasta espessa i brillant.
  • Per fer els bunyols, fem servir una cullera de postres com a mesura, perquè ens quedin tots igual. Els fregim en oli abundant i molt calent, mirant que caiguin el més rodons possible.
  • Si hi ha molt d'oli, els bunyols fan la volta sols i es couen per tot arreu, però se'ls pot ajudar amb algun estri.
  • Un cop fets, es treuen, s'escorren i s'esquitxen, mentre són calents, amb anís i es passen per un plat amb sucre.


Presentació:

  • Només ensucrats ja són bonííííssims, però també els podeu farcir de nata, crema, melmelada o el que mes us agradi.
Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.