dijous, 22 de novembre de 2012

Pumpkin Pie o Pastis de carbassa

Avui, vull presentar-vos un pastís que, efectivament, com es pot veure pel nom, no és de casa nostra. Peró hem d' estar oberts a tot tipus de cuines, en aquest cas la nordamericana. 

Realment els EEUU no es distingeixen per la seva gran cuina, però he de dir que en quan a rebosteria casolana, i sobretot d' aprofitament dels productes de temporada, en saben prou. Recordareu també que fa uns mesos vaig deixar la recepta del Peach cobbler; els que l'heu provat coincidireu en que, a més de boníssim, es rapidíssim de fer.
Peró bé, el que avui ens interessa és aquest Pastís de Carbassa. És típic prepapar-lo durant la tardor, que per a ells coincideix amb festes importants com Hallowwen o el Dia d'Acció de Gràcies (per cert és avui 22 de novembre) i nosaltres aprofitarem per aprendre'l. Com podeu veure, en els ingredients porta moltes especies, no us les salteu, posseu-les totes i veureu que val la pena.
Ingredients:

      Per a la massa:
  • 150 gr de farina
  • 50 gr de mantega
  • 1/2 cullerada de cafè de sal
  • 1/2 got d'aigua freda
      Per al farcit:
      (agafarem com a mesura una tassa de cafè amb llet)
  • 1 tassa i 1/2 de carbassa cuita i sense pell.
  • 1/2 tassa de sucre
  • 2 ous
  • 1 cullerada de postres de canyella
  • 1/2 cullerada de postres de gingebre molt
  • 1/4 cullerada de postres de nou moscada
  • 1 tassa de llet evaporada
  • 1 pessic de sal 


Preparació: 
  •  El primer és posar la carbassa al forn a coure. Es fa molt poc temps, podeu posar el forn per dalt i per baix. Deixeu-la refredar, li treieu la pell i la poseu en un colador a escórrer l'excés d'aigua.  Finalment en fem un puré, no el passeu pel batedor elèctric, només amb la forquilla és suficient.
  • Prepareu ara la massa. Barregeu la farina amb la mantega (que estigui tova, però no desfeta) i la sal, amasseu fins a integrar la mantega que us quedarà com una sorra, llavors aneu afegint l'aigua de mica en mica segons que la necessiteu. No l' amasseu més del necessari. 
  • Quan tingueu la massa homogènia i consistent l'estireu amb un corró sobre el marbre de la cuina 
  • Agafeu un motlle, dels de base desmuntable, unteu-lo amb mantega i farina. Poseu la massa procurant que la del voltant sigui més gruixuda que no pas la base.
  • En un bol, barregeu tots els ingredients del farcit. 
  • Barregeu-ho bé amb un batedor de ma i ho  aboquem en el motlle sobre la massa.
  • Preescalfem el forn per dalt i per baix a 225ºC.
  • L'enfornem durant 15 minuts, ara només per baix, i després baixarem la temperatura a 180ºC durant 30/40 minuts.
  • Sabreu si està fet perquè al punxar el farcit amb un escuradents ha de sortit net.
  • Deixeu-lo refredar abans de desmotllar.
Presentació:
  •  Queda molt bé i és molt bo amb una mica de nata muntada. Directament sobre el pastís o a cada plat en el moment de servir.
De la llet evaporada, jo faig servir la marca Ideal, la trobareu a la majoria de supermercats. Però també la podeu substituir per nata líquida.

Per cert, he de donar les gràcies a en Mike i l' Imma, que són els que em van temptar amb aquest pastís, i també a la Kathleen pels seus consells per fer una bona massa. I...bon dia d'acció de gràcies!!

Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.