Realment els EEUU no es distingeixen per la seva gran cuina, però he de dir que en quan a rebosteria casolana, i sobretot d' aprofitament dels productes de temporada, en saben prou. Recordareu també que fa uns mesos vaig deixar la recepta del Peach cobbler; els que l'heu provat coincidireu en que, a més de boníssim, es rapidíssim de fer.
Peró bé, el que avui ens interessa és aquest Pastís de Carbassa. És típic prepapar-lo durant la tardor, que per a ells coincideix amb festes importants com Hallowwen o el Dia d'Acció de Gràcies (per cert és avui 22 de novembre) i nosaltres aprofitarem per aprendre'l. Com podeu veure, en els ingredients porta moltes especies, no us les salteu, posseu-les totes i veureu que val la pena.
Ingredients:
- 150 gr de farina
- 50 gr de mantega
- 1/2 cullerada de cafè de sal
- 1/2 got d'aigua freda
(agafarem com a mesura una tassa de cafè amb llet)
- 1 tassa i 1/2 de carbassa cuita i sense pell.
- 1/2 tassa de sucre
- 2 ous
- 1 cullerada de postres de canyella
- 1/2 cullerada de postres de gingebre molt
- 1/4 cullerada de postres de nou moscada
- 1 tassa de llet evaporada
- 1 pessic de sal
Preparació:
- El primer és posar la carbassa al forn a coure. Es fa molt poc temps, podeu posar el forn per dalt i per baix. Deixeu-la refredar, li treieu la pell i la poseu en un colador a escórrer l'excés d'aigua. Finalment en fem un puré, no el passeu pel batedor elèctric, només amb la forquilla és suficient.
- Prepareu ara la massa. Barregeu la farina amb la mantega (que estigui tova, però no desfeta) i la sal, amasseu fins a integrar la mantega que us quedarà com una sorra, llavors aneu afegint l'aigua de mica en mica segons que la necessiteu. No l' amasseu més del necessari.
- Quan tingueu la massa homogènia i consistent l'estireu amb un corró sobre el marbre de la cuina
- Agafeu un motlle, dels de base desmuntable, unteu-lo amb mantega i farina. Poseu la massa procurant que la del voltant sigui més gruixuda que no pas la base.
- En un bol, barregeu tots els ingredients del farcit.
- Barregeu-ho bé amb un batedor de ma i ho aboquem en el motlle sobre la massa.
- Preescalfem el forn per dalt i per baix a 225ºC.
- L'enfornem durant 15 minuts, ara només per baix, i després baixarem la temperatura a 180ºC durant 30/40 minuts.
- Sabreu si està fet perquè al punxar el farcit amb un escuradents ha de sortit net.
- Deixeu-lo refredar abans de desmotllar.
- Queda molt bé i és molt bo amb una mica de nata muntada. Directament sobre el pastís o a cada plat en el moment de servir.
Per cert, he de donar les gràcies a en Mike i l' Imma, que són els que em van temptar amb aquest pastís, i també a la Kathleen pels seus consells per fer una bona massa. I...bon dia d'acció de gràcies!!
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.