diumenge, 2 de desembre del 2012

Marmitako


El marmitako és un del plats clàssics del mariners bascos. És una recepta senzilla i molt saborosa. Un plat consistent, d'aquells de cullera, que ara que fa fred vénen molt de gust.
Com totes les receptes tradicionals, té moltes variants, però l'essència sempre és la mateixa.  Normalment es fa amb lloms de bonítol però, amb salmó també queda molt bé. Jo faig servir carn de nyora, però també es pot substituir per tomàquet.

Espero que us agradi, i ja m'explicareu com us ha anat.
Ingredients:
  • 1 kg de patates 
  • 2 lloms de bonítol, sense espines ni pell
  • 2 cebes
  • 1 pebrot verd
  • 1 cullerada sopera de carn de nyora
  • 1 got de vi blanc
  • Caldo de peix
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Preparació:
  • Saltegem la ceba i el pebrot verd - tallat ben petit - en una cassola amb una mica d'oli d'oliva. A foc lent, que no volem que la ceba s'enrosseixi.
  • Mentrestant, pelem les patates i, al tallar-les en trossos més o menys grossos, fem que el ganivet talli fins la meitat i acabem el tall trencant el tros. D'aquest manera, la patata, al coure's, deixarà anar el midó i ens ajudarà a fer el caldo mes espès.
  • Quan ja tenim la ceba i el pebrot al punt, aboquem les patates, hi donem unes voltes, i hi incorporem la carn de nyores i remenem.
  • Hi aboquem el got de vi blanc i quan s'hagi evaporat una mica, afegim el caldo de peix.
  • Hem de cobrir les patates, no gaire més. Ho deixem coure uns 45 minuts. Si cal, afegim més caldo.
  • Rectifiquem el plat de sal i de pebre.
  • Tallem els lloms de bonítol en daus més aviat gruixuts i els afegim a la cassola, movem la cassola perquè el caldo cobreixi el peix i només el deixem coure 2 minuts; si ho deixeu mes estona, el bonítol quedaria massa sec. Servim el plat immediatament, ben calent.
Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Queda boníssim, ja l'he fet vàries vegades! ha quedat incorporat a les receptes de casa nostra. Moltes gràcies!

    Imma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es fantàstic!!!
      Val la pena també provar-lo amb salmó.

      Elimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.