Per fer-ho rodó ha portat alls i cebes tendres, tot acabat de collir només fa unes hores.
Això sí és cuina km.0.
I com no, ho arrodonim tot amb una peça de bacallà, que és quaresma. Jo, en aquest cas, l'he fet servir fresc.
Espero que en gaudiu tant com nosaltres, som-hi:
Ingredients:
- un bon grapat de pèsols
- 4 carxofes
- 1 ceba tendra
- 3 alls tendres
- 4 peces de bacallà
- 1 branqueta de menta fresca
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
Preparació:
- Pelem les carxofes i les fem en quatre trossos, les escaldem 5 minuts en aigua bullent.
- Després les colem i guardeu l'aigua on les heu cuit.
- A part, en una cassola al foc, poseu un bon raig d'oli d'oliva verge extra, afegim la ceba, picada, els alls ben picadets i els donem unes voltes un parell de minuts.
- Llavors hi afegim els pèsols crus,( si són congelats també), la branca de menta i ho tapem. Ho deixem a foc fluix perquè d' aquetsa manera els ofegarem i es faran amb el seu propi vapor, 15 minuts.
- En aquest punt afegim les carxofes i els trossos de bacallà. També hi afegim una mica del caldo del que hem guardat, no gaire perquè el bacallà també deixarà anar la seva aigua
- I ho tornem ha deixar tapat uns 15 minuts més.
- Ho rectifiquem de sal i pebre.
- I quan el bacallà sigui fet, ja està.
- No deixeu que el bacallà quedi sec per excés de cocció
- Podeu fer servir pèsols congelats, ceba i alls normals, no és el mateix però serveix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.