diumenge, 15 de març de 2015

Pèsols i carxofes amb bacallà

Benvinguda la primavera!!! Avui el Miguel ha portat de l' hort aquesta meravella. No me'n puc estar de compartir-la amb tots vosaltres. Pèsols i carxofes, els primers de la temporada. Llàstima que no pugueu olorar la flaire que fa aquesta cassola quan la destapes. Increïble!
Per fer-ho rodó ha portat alls i cebes tendres, tot acabat de collir només fa unes hores.
Això sí és cuina km.0.
I com no, ho arrodonim tot amb una peça de bacallà, que és quaresma. Jo, en aquest cas, l'he fet servir fresc.
Espero que en gaudiu tant com nosaltres, som-hi:
Ingredients:
  • un bon grapat de pèsols
  • 4 carxofes
  • 1 ceba tendra
  • 3 alls tendres
  • 4 peces de bacallà
  • 1 branqueta de menta fresca
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

Preparació:
  • Pelem les carxofes i les fem en quatre trossos, les escaldem 5 minuts en aigua bullent. 
  • Després les colem i guardeu l'aigua on les heu cuit.
  • A part, en una cassola al foc, poseu un bon raig d'oli d'oliva verge extra, afegim la ceba, picada, els alls ben picadets i els donem unes voltes un parell de minuts.
  • Llavors hi afegim els pèsols crus,( si són congelats també), la branca de menta i  ho tapem.  Ho deixem a foc fluix perquè d' aquetsa manera els ofegarem i es faran amb el seu propi vapor, 15 minuts.
  • En aquest punt afegim les carxofes i els trossos de bacallà. També hi afegim una mica del caldo del que hem guardat, no gaire perquè el bacallà també deixarà anar la seva aigua
  • I ho tornem  ha deixar tapat uns 15 minuts més.
  • Ho rectifiquem de sal i pebre.
  • I quan el bacallà sigui fet, ja està.
Presentació:
  • No deixeu que el bacallà quedi sec per excés de cocció
  • Podeu fer servir pèsols congelats, ceba i alls normals, no és el mateix però serveix.
Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.