diumenge, 4 de gener del 2015

Arros caldos amb rovellons, esparrecs i carbassa


Aprofitant que aquest hivern encara tenim alguns rovellons, l'altra dia vaig fer aquest arròs caldós amb carbassa i uns espàrrecs. Tot, perfumat  amb un bon toc de herbes de bosc. Som-hi:

Ingredients per a 4 plats:
  • 12 rovellons, si són de bona mida
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • un tros de carbassa 
  • 5 tasses de cafè d'arròs
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada de tomàquet fregit
  • Caldo vegetal o aigua
  • Un farcell de herbes (llorer, farigola, romanó, orenga, etc.)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre


Preparació:
  • Posem una cassola al foc, en la que farem l'arròs, amb un bon raig oli d'oliva.
  • Quan sigui calent, hi saltem primer els rovellons i després els espàrrecs a trossos, per separat, quan siguin fets els traiem i els reservem per més tard.
  • En el mateix oli, amb el foc més fluix, hi sofregim la ceba ben picadeta, els alls i la carbassa a trossos petits. Ho deixem que es vagi sofregint, remenant de tant en tant i a mesura que la carbassa es va fent la aneu aixafant de manera que es desfaci.
  • Quan ho tenim ben sofregit, ho ajuntem amb els rovellons, els espàrrecs i el farcell d'herbes, li donem un parell de voltes i ho cobrim amb el caldo de verdures o amb aigua, la quantitat és orientativa, però un litre i mig segur que és necessari.
  • Deixem que bulli uns 15 minuts, de manera que ens quedi un caldo ben gustós.
  • Passat aquest temps, afegim l'arròs i ho remenem.
  • Rectifiquem de sal i pebre.
  • Vigileu que no us quedi sec. Si és així, afegiu una mica d'aigua o caldo. Jo personalment en aquest cas el prefereixo molt caldos.
  • Aneu provant-ho i quan l'arròs sigui fet  ja el podeu servir.
Presentació:
  • És important servir-lo de seguida perquè l'arròs seguiria fent-se i es beuria tot el caldo i ens quedaríem sense. El que ens interessa és que sigui un plat per menjar amb cullera.
I bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.