diumenge, 14 de setembre del 2014

Tofu marinat i salsa satay


Avui ens n'anem fins als sabors de la cuina del sud-est asiàtic i utilitzarem la salsa satay.
Aquesta salsa la trobem en diferents preparacions segons la zona, però la base és sempre el cacauet combinat amb salsa de soja o llet de coco, i serveix per acompanyar carns a la brasa. Jo, avui, la porto cap a la cuina vegetariana i la preparo per acompanyar un daus de tofu marinat, en una idea del blog Exquisito Vegetariano. El toc mediterrani li donarem amb uns carbassons mini, que són una delícia, els hem comprat al mercat que munten els pagesos de Molins de Rei els dissabtes al matí. En aquest cas són de Can Fisas i, a més, d'agricultura ecològica. Però, som-hi:

Ingredients:
  • 1 bloc de tofu
  • salsa de soja
  • 2 cullerades de gingebre en pols
  • Sucre  
  • 12 carbassons mini
  • orenga
  • sal i pebre
  • Per a la salsa:
  • 1 ceba
  • 2 dents d'all
  • bitxo
  • 1 cullerada de gingebre en pols
  • 100 gr de cacauets crus (no fregits)
  • 2 cullerades de sucre
  • el suc d' una llima
  • 1/4 de litre de llet de coco


Preparació:

  • El que farem primer és tallar el tofu en daus i posar-los a marinar amb la salsa de soja, el gingebre i el sucre. Els deixarem en aquesta preparació mentre preparem la salsa.
  • Per fer la salsa, triturem la ceba, els alls i el bitxo. Posem una paella al foc amb una mica d'oli i fem que la barreja de ceba agafi una mica de color, després hi afegim el gingebre i el sucre i els cacauets que ja els tindrem picats amb la mà de morter.
  • Quan la barreja que tenim al foc tingui un color ben daurat,  ho acabem amb el suc de llima i la llet de coco. Ho deixem reduir fins que tingui una consistència espessa. Llavors la retirem del foc i ja la tindrem llesta per servir.
  • Anem ara a fer els carbassons. Primer els escaldem un 5 minuts en aigua bullent i després, ràpidament, els posem en aigua freda. Els passem per una graella amb una mica d'oli i, ja fora del foc, els salpebrem i perfumem amb orenga.
  • Només ens queda treure el tofu de la salsa de marinar i passar-lo per la planxa fins que estigui cruixent per fora. El retirem i, a la mateixa planxa, reduïm la salsa de marinar fins que quedi espessa.
Presentació:
  • Per muntar el plat posem una cullerada de salsa satay i els dau de tofu per sobre i ho acompanyem amb els carbassons que tenim preparats.
  • El toc final li dona unes gotes de la reducció de la salsa de marinar.
I bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.