diumenge, 6 d’octubre de 2013

Risotto de carbassa i carbassó

La tardor ja és aquí. El fred encara tardarà uns dies a arribar, però ja fa aquella mica de fresca que ens recorda que l'estiu ja ha plegat. Però no ens posem tristos i intentem veure-hi la part positiva: arriben de l'hort nous productes com les carabasses, fantàstiques, amb un sabor tan fi, que combina molt bé amb tot. Avui un risotto.


Ingredients:
  • 500 gr de carabassa
  • 1 ceba ben maca o dues de mes petites
  • 500 gr d'arròs
  • 1 carbassó
  • 1 got de vi blanc
  • 1 l de caldo de verdures
  • 150/200 gr de formatge parmesà ratllat
  • 1/2 cullerada de cafè de cúrcuma (opcional)
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Preparació:
  • Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva.
  • Tallem el carbassó a trossos de 2 cm aprox.
  • Quan l'oli és calent, fem el carabassó. Nomé ho fem perquè agafi una mica de color, però ha de quedar una mica cru, al dente. El triem de la cassola i el guardem per més tard.
  • En el mateix oli hi posem la ceba ben picada i la carabassa tallada molt petita.
  • Ho deixem que es faci a foc lent, de manera que la ceba es va confitant sense enrossir i la carbassa es vagi desfent ,com ens interessa. Podem ajudar-la quan ja es una mica tova aixafant-la amb una escumadora.
  • Quan la ceba sembla que vol agafar color, hi afegim l'arròs, ho remenem i, desprès d'un parell de minuts, hi afegim el got de vi i ho deixem que es redueixi.
  • En aquests moment hi incorporem una mica de cúrcuma que ajudarà que el plat tingui un bonic color carbassa i el carabassó.
  • Comencem a afegir-hi, mentre no parem de remenar, una mica de brou, que ja tindrem ben calent. Només el just perquè cobreixi l'arròs.
  • A foc suau, anirem afegint-hi brou cada vegada que l'arròs en necessiti, sense que la cassola quedi mai seca.
  • Ha de quedar un arròs suau i melós. Quan sigui al punt (això depèn de cada tipus d'arròs, però seran aprox. 15-20 minuts), el retirem del foc i hi aboquem el formatge parmesà ratllat. Ho barregem bé.
  • Deixeu-lo reposar un parell de minuts abans de servir.
Presentació :
  • Jo he fet servir un motllo per emplatar-lo i ho acompanyo amb unes llavors i friut secs (sèsam, pipes, etc.) i una mica d' amanida.
I bon  profit!!!  

PS: la supervisora oficial del bloc avui vol felicitar el seu pare: ell no ho ha dit, però avui és el seu aniversari! Per molts anys! No us deixeu de felicitar-lo (pel risotto, evidentment!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.