divendres, 18 d’octubre de 2013

Puré de llenties vermelles



Fa molts dies que he promès compartir la recepta d'aquets puré de llenties amb molts de vosaltres, finalment aquí la tenim. És un plat molt senzill de preparar, ràpid i molt saludable. A més, aquets tipus de llenties, com podeu veure, tenen un color ataronjat, són molt ràpides de coure perquè són pelades i, com que no tenen la pell que les protegeix, no necessiten remull.
Massa sovint oblidem  els llegums de les nostres dietes i és una llàstima, perquè ens aporten més beneficis per la salut del que ens pensem.
Aquí teniu la recepta. És tal com me la va ensenyar el meu veí, en John. Ell és d'origen jordà. Sempre que pot comparteix amb mi receptes del seu país d'origen i, sempre que pot, ens dóna pa àrab, que fregit a sobre del puré és una delícia.
Gràcies.
Ingredients:

  • 250 g de llenties vermelles 
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 cullerada de postre de comí en pols
  • 1 fulla de llorer
  • 1,5 l d'aigua o brou vegetal
  • Oli d'oliva 
  • Sal i pebre 


Preparació:
  • Posem una olla al foc amb un raig d'oli d'oliva amb el porro i la ceba picats.
  • Deixem que es faci durant uns minuts sense que agafi color.
  • Esbaldim les llenties a raig d'aixeta i les afegim a l'olla, amb la fulla de llorer i el comí.
  • Donem unes voltes a tot plegat i hi afegim l'aigua.
  • Ho deixem coure durant 10-15 minuts aprox.
  • Traiem la fullla de llorer i ho passem tot pel batedor elèctric fins que quedi un puré ben fi.
Presentació:
  • Com ja us he dit, amb una mica de pa fregit, és una delícia.
  • Amb una bona amanida, és un bon sopar, complet i molt sa.
Heu de tenir en compte que acabat de fer pot semblar molt líquid, però va es va fent espès amb les hores. Feu-lo amb més o menys aigua segons el vostre gust.

I bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.