diumenge, 1 de setembre de 2013

Baklava i primer aniversari!!!


Just un dia com avui d' ara fa un any, vaig començar aquesta aventura de compartir la meva cuina amb tothom que en tingués ganes, les noves tecnologies permeten aquetes coses i és bo aprofitar-ho. Vull aprofitar per donar les gràcies a tots els que en un moment o altre us heu acostat a la meva cuina virtual i heu gaudit, així ho espero, amb mi d'aquesta experiència. Us vull donar les gràcies amb uns pastissets fantàstics: Baklava. Són unes postres que trobem a moltíssimes cuines de la mediterrània des de Grècia a Turquia, i la majoria dels països de la riba sud del Mediterrani, cada una d' elles amb les seves variants.
      La meva recepta fa així:                          

Ingredients:


  • 12/14 fulls de pasta filo 
  • 150 g de nous pelades 
  • 150 g d' ametlla crua pelada 
  • 1 i 1/2 cullerada de postres de canyella en pols 
  • 3 claus d'espècia 
  • 150 g de mantega 
  • 5 cullerades soperes de sucre 
  • 1 got d'aigua 
  • 1/2 branca de vainilla 
  • 1 cullerada sopera de suc de llimona
Preparació:
  • Escalfem el forn a 180ºC
  • Piquem els fruits secs, que ens quedin a trossos més fins i trossos més grans.
  • Barregem les ametlles i les nous amb la canyella i el clau.
  • Fonem la mantega. Si ho feu al microones és molt ràpid.
  • Untem el motllo amb una mica de mantega i comencem a posar fulles de pasta filo, cada vegada, i abans de posar la següent la pintem amb mantega.
  • Un cop ja en tenim 4 de posades, anem repartint els fruits secs que tenim preparats, els cobrim amb una altra fulla de pasta i així fins acabar amb quatre fulles a dalt de tot sense farcit.
  • Untem la fulla de dalt de tot amb mantega.
  • Abans de posar el forn, amb l' ajut d' un ganivet de serra, tallem els pastissets en quadrats, com veieu a la foto.
  • Ho enfornem durant 30-40 minuts aproximadament, amb foc només per sota.
  • Mentrestant preparem el xarop posant al foc el sucre, l'aigua, la vainilla i el suc de llimona.
  • Ho fem bullir, ens ha de quedar un xarop que no resulti molt espès.
  • Quan traiem els baklavas del forn els deixem reposar 15 minuts hi ho banyem amb el xarop.
  • Quan siguin freds ja els podeu servir.
Presentació:
  • Avui els he adornat amb uns festucs torrats ben picats, no cal dir que no els feu servir salats.
  • Son genials per acompanyar un bon tè a qualsevol hora del dia.
Bon profit!!!

 






  • La pasta filo no és fàcil de trobar però, si la busqueu, jo la compro en grans superfícies tipus Carrefour.
  • Per cert, tots els fruits secs i les espècies les he comprat a Grapats de terra, és una botiga nova que ha obert just fa dos dies a Molins de Rei, s'hi pot trobar tot tipus de cereals, farines i llegums, a més de fruits secs i espècies, és clar i moltes coses més. El millor de tot és que no és envasat, tot va a granel, ja se sap tot torna. Molta sort Cristina i Vero.

2 comentaris:

  1. Endavant Xavi , que només veure les receptes ja m'entra gana !!!!!

    Ripo.

    ResponElimina
  2. Gràcies Josep, a veure si compartim taula un dia d'aquets.

    ResponElimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.