diumenge, 31 de març del 2013

Mona de Pasqua



L'últim dia parlàvem de bunyols de Quaresma; avui, tot això s'ha acabat.
La primavera ja és aquí i la Pasqua, també.
I res millor per celebrar-ho que una bona mona pels fillol, els que sou padrins; i els que no, doncs, la podeu regalar als de casa, que sempre esta bé!
Aquí us deixo la recepta per una mona de crema de rovell i, com podeu veure, no hi falten els ous de xocolata, els plomalls i els pollets, necessaris en tota mona.
Vinga, animeu-vos i ja ens ho explicareu.



Ingredients:
  • Pel pa de pessic:
    • 4 ous (a temperatura ambient)
    • 125 gr de sucre
    • 125 gr de farina  
  • Per la crema de rovell:
    • 4 ous
    • 200 gr. de sucre
    • 120 gr. d’aigua
    • 30 gr. de Maizena
Preparació:
  • Fem primer el pa de pessic: escalfeu el forn a 180-200ºC. Només per sota.
  • En un bol, no molt ample per alt, posem el sucre i 2 ous.
  • Ho muntem tot amb un batedor elèctric de vares, ha de doblar el seu volum (7minuts aprox.).

  • Veureu que va fent petites bombolles d'aire.
  • Passat aquest temps, i sense parar, afegim un altre ou i muntem uns 5 minuts més.
  • Per últim, afegim el quart ou i seguim muntant.
  • Ha de doblar el seu volum. La textura és com la d' una crema llisa i brillant. Us pot ajudar      veure que ja no fa bombolles.
  • A part, preparem la farina, passada per un sedàs.
  • Ara es tracta de incorporar molt lentament i amb precaució la farina.
  • Aquesta operació la fem a mà amb un batedor manual, barrejant molt suaument de sota cap a dalt.
  • A continuació, agafem un motllo de uns 18-20 cm i l'untem bé amb mantega i posem al fons un cercle de paper vegetal, on també hi posem mantega.
  • Posem la barreja al forn uns 25-30 minuts a alçada mitjana.
  • No obriu el forn fins als últims minuts.
  • Quan sigui ros, ja és fet. El traiem del forn i el deixem refredar per desemmotllar-lo.

     
     
     
     
Preparació de la crema de rovell:
  • Barregem els ous amb amb l'aigua freda i batem ben fort.
  • A part, barregem el sucre i la maizena.
  • Ajuntem les dues preparacions i ho portem al foc.
  • Sense deixar de remenar i a foc suau ho coem fins que espesseixi.
  • En aquest moment, el millor és abocar-ho o sobre el marbre net de la cuina o sobre una safata fins que sigui fred.
  • Després, ja es pot recollir i guardar en un tupper a la nevera.

Muntem la mona:
  • Obrim el pa de pessic per la meitat. Abans de posar el farcit, és convenient banyar lleugerament amb algun licor l'interior del pastís ( conyac, rom, etc.).
  • A dins hi podem posar el que més ens agradi. Jo crec que el que li queda molt bé és la melmelada d'albercoc.
  • El tapem amb l'altra meitat del pa de pessic i ho cobrim tot amb la crema de rovell: comencem primer per tot el voltant i al final la part de sobre.
  • Ho adornem amb unes cireres confitades i pels costat amb fideus de xocolata o ametlla, el que més us agradi.
  • Per acabar, us recomano fer servir una mica de gelatina per sobre, tot plegat agafa un brillo molt maco (jo faig servir uns sobres que compro als supermercats LIDL).

Presentació:
  • Ja només falta arreglar-ho tot amb uns ous de xocolata i el que més us agradi.

I això és tot! BONA PASQUA!!!

2 comentaris:

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.