dissabte, 13 d’abril de 2013

Curri de coco amb tofu i verdures




Avui us vull proposar un guisat un pèl exòtic, a més de vegetarià. M'agrada ,de tant en tant, provar de fer plats que de normal podria fer amb qualsevol tipus de carn, i substituir-la per  tofu. Pels que no el coneixeu, podríem dir que és com una carn vegetal. És un producte fet  a base de soja, originari de les cuines asiàtiques. Té un sabor insípid i una textura molt agradable que permet combinar-lo com més ens agradi; tant es pot menjar fred amb fruites, com si fos formatge fresc, o bé fer-lo arrebossat en filets. Jo l'he cuinat amb verdures, curri  i llet de coco (ja n'hem parlat alguna vegada, aquí). La combinació de verdures que jo proposo es pot variar, afegint o canviant pel que disposem en el moment.






Ingredients:
  • 1 tofu fresc
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • tirabecs
  • 0.5 l de llet de coco
  • curri en pols
  • gingebre fresc
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

Preparació:
  • Tallem les verdures en juliana, els tirabecs a trossos i el tofu en daus.
  • Si podem treballar en un wok millor, però si no és possible ho podem fer amb una paella.
  • Saltem les verdures amb una mica d'oli d'oliva, per separat, una per una i amb el foc molt fort .D'aquesta  manera quedaran al dente.
  • Després fem el tofu, en aquest cas el deixem enrossir de manera que quedi cruixent per fora i tendre per dins.
  • Ho ajuntem tot en el wok o en una cassola, que tenim ben calenta al foc.
  • Afegim el gingebre ratllat (la mida d'una nou) i el curri en pols (1 o 2 cullerades de postres, a gust vostre) i la llet de coco.
  • Deixem uns 10 minuts al foc i ja ho tenim.

Presentació:
  • Servim en plat soper, amb una mica de coriandre fresc o julivert picat per sobre i una mica de sèsam torrat.
  • Per acompanyar queda molt bé l'arròs, si és basmati o salvatge millor.

I Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Hola Xavi!
    He arribat al teu bloc casualment i me n'alegro perquè m'agrada!! Aquest curri fa molt bona pinta i sembla molt sa :)
    De fet, t'he volgut donar el premi "Best Blog". Espero serà una sorpresa agradable. Mira a aquí: http://bruixesalacuina.blogspot.ch/2013/04/panets-de-viena.html
    Una abraçada
    Dolors
    P.S - m'encanta el nom del bloc :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sorpresses com aquesta son sempre molt agradables, mes quan jo soc encara molt novell, en això dels blogs.
      Nomes puc dir que GRÀCIES!!!!
      Per cert el nom es per que son les meves dues grans aficions, cuinar i ballar.

      Elimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.