dimecres, 16 de gener de 2013

Tiramisú



El tiramisú és un del meus postres preferits, i ja fa anys que a casa el preparo amb la mateixa recepta. Té un sabor suau i cremós gràcies al mascarpone (formatge d'origen italià), que amb  el toc de cafè i cacau queda genial.
A més té l'avantatge que no necessita forn i té una preparació relativament fàcil i ràpida.
A veure què us sembla.


Ingredients per a 6 persones:
  • 250 gr. de formatge mascarpone
  • 3 ous
  • 75 gr de sucre
  • 12 melindros 
  • 2 cullerades soperes de rom
  • 250ml de cafè ben carregat
  • Cacau en pols

Preparació:
  • Separeu els rovells i les clares dels ous.
  • Barregeu els rovells amb el sucre i ho bateu amb batedor elèctric, fins que tingui una consitència cremosa.
  • Afegiu el mascarpone i una cullerada de rom i seguiu batent.
  • A part, munteu les clares a punt de neu. Les incorporeu, amb molta cura, a la crema d' ous i mascapone.
  • Poseu el cafè, que no sigui calent, en un bol i hi afegiu l'altra cullerada de rom.
  • Aneu sucant els melindros al cafè i els col·loqueu a la base del motllo, poseu una capa de la crema de mascarpone a sobre i repetiu l'operació una altra vegada.
  • Deixeu-ho a la nevera 2 hores com a mínim, d'un dia per l'altre encara queda més bo.
Presentació
  • En el moment de servir, el cobrim amb cacau en pols.
  • Per muntar el tiramisú, podeu fer-ho en un motlle gran o bé en individuals, com més us agradi.
  • Si és època, unes maduixes o fruites vermelles ho acompanyen molt bé. 

2 comentaris:

  1. Quina pinta aquest tiramisú que ja veig dins d'un tupper, però dels rígids, eh! Confirmo que m'han agradat el tupper de La Vanguardia, però per a cada cosa lo seu i aquest tiramisú s'esclafaria amb un cop amb els hermètics de silicona.

    ResponElimina
  2. Hola Xavi,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.