dissabte, 12 de gener del 2013

Crema de coliflor amb llet de coco i curri


Ja sabeu que a casa tenim la gran sort de disposar de verdures fresques, boníssimes, tot l'any. Gentilesa de l' avi Miguel, que és qui sap treballar la terra com ningú. Ja us vaig ensenyar com n'és, de fantàstic, l'hort a l'estiu, però l'hivern no es vol quedar enrere i una de les protagonistes destacades és la coliflor, la pobra no sempre té bona fama. Però us asseguro que si proveu aquesta crema que us proposo avui, canviareu d'opinió. Ja m'ho direu...


Ingredients:


  • 500 gr. de coliflor
  • 300 gr. de patates
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 1 porro
  • 1 cullera de postres de curri
  • 1 cullera de postres de cúrcuma
  • 1 cullera de postres de comí
  • 3/4 litre d'aigua o caldo de verdures
  • 400 gr. de llet de coco
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

 

Preparació:



  • Poseu una olla al foc amb una mica d'oli d'oliva i hi sofregim, a foc suau, la ceba el porro i l'all.
  • Quan les verdures siguin al punt posem el curri, la cúrcuma i el comí, donem unes voltes que s'impregnin les verdures de tots els sabors.
  • Afegim en aquets moment la coliflor, les patates i l'aigua o el caldo de verdures.
  • Deixem que cogui uns 20 minuts o fins que tot sigui cuit.
  • Ho retirem del foc i triturem amb la batedora fins que ens quedi un puré ben fi.
  • Afegim la llet de coco, barregem.
  • Per acabar ho tornem a posar al foc uns 5 minuts i ja es pot servir.
    Presentació:
  • Podem posar-hi uns simples crostons de pa, que sempre queden bé.
  • Si us agrada, jo hi he posat unes llavors de sèsam i de rosella, amb una mica de germinat de alfals i unes branquetes de safrà. 

La llet de coco és un producte que avui ja podem trobar a la majoria de supermercats i si no la coneixieu veureu que dóna un sabor molt suau, dolç i perfumat molt exòtic.
A veure qui diu ara que la coliflor no li agrada...



2 comentaris:

  1. jo si que he canviat d' opinio peró la meva mare no perqué no li agrada el porro ja saps qui sóc


    Javier

    ResponElimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.