Em fa molta il·lusió
poder explicar-vos avui aquesta recepta, perquè forma part del meu Nadal de
tota la vida. A casa, la mare sempre l'havia cuinat pel dinar del dia 25, i curiosament
no el tornava a fer en tot l'any, d'aquesta manera encara resultava més
especial.
He de dir que és una variant del rostit que ella feia, jo l'he
reconvertit més en un guisat, d'aquesta manera l'ànec queda més melós, però en
cap moment perd l'essència del plat, la combinació de la carn amb la frescor de
les peres.
Jo he volgut avui
seguir els seus passos i a més vull compartir-lo amb tots vosaltres.
Ingredients per a 4 persones:
Ingredients per a 4 persones:
- 1 ànec (tallat en 8 trossos)
- 1 ceba
- 1/2 porro
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet madur
- 1 got de vi blanc
- 4 peres
- farina
- 1 fulla de llorer, farigola i romaní
- llard o oli d'oliva
- Per a la picada: Ametlles, 2 grans d'all, 1 carquinyoli i una mica de moscatell
Preparació:
- Salpebreu i enfarineu lleugerament els trossos d'ànec.
- Enrossiu-los amb el llard en una cassola i els reservem.
- A la mateixa cassola,hi posem la ceba, el porro i la pastanaga, tallats ben petits amb el farcell d'herbes. Ho sofregim a foc fluix.
- Passats 10 minuts afegim el tomàquet tallat a trossos, amb la pell i tot.
- Quan tenim la verdura ben cuita hi posem un polsim de farina, donem unes voltes i, seguidament, aboquem el got de vi blanc i deixem reduir.
- En aquets moment torneu a posar l'ànec a la cassola i afegiu un litre, aproximadament, d'aigua, si voleu també pot ser caldo.
- Tapeu la cassola i deixeu que es cogui a foc molt suau.
- Al cap de 30 minuts posem les peres, que ja tindrem pelades, i deixem que es coguin entre 10 o 15 minuts més.
- En aquest moment retirem la cassola del foc. Triem l'ànec i les peres amb cura i passem la salsa pel colador xinès.
- Torneu a posar-ho tot junt i afegiu la picada que haurem fet amb les ametlles, els alls, el carquinyoli i el moscatell.
- Deixem que arrenqui el vull i ja el tenim llest.
Presentació:
- Servim un parell de trossos a cada plat amb una pera i una mica de salsa, acompanya-ho d'un branquilló de romaní fresc.
I bon profit!!!
Felicitats Xavi pel teu blog!
ResponElimina