divendres, 26 de gener de 2018

Quiche de bledes i porros

Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 manat de bledes bullides (fresques o congelades)
  • 1 porro gran o dos de petits
  • 1/2 ceba 
  • 200 cl de nata per cuinar
  • 2 ous
  • Formatge ratllat tipus Gruyere 
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva

Preparació:
  • El primer és escalfar el forn a 180ºC  a dalt i a baix
  • En un motlle de 20 o 22 cm posem la làmina de pasta de full, fem servir el mateix paper que porta per enfornar-la. Encara que la pasta sigui quadrada pleguem les vores de manera  que quedin les parets ben folrades amb una alçada de 2 o 3 cm
  • Ho cubrim amb un paper d'alumini i hi posem un pes a sobre de manera que la pasta no es bufi al coure, potser uns cigrons secs o una olla de la mida que us vagi bé.
  • Ho enfornem 15 minuts. 
  • Mentrestant sofregim en una paella al foc amb una mica doli d'oliva,  la ceba i els porros picats. Quan sigui fet però no enrossit  hi afegim les bledes escorregudes i ho deixem que es faci tot junt uns 5 minuts.
  • En un bol ajuntem els ous batuts, la nata i les verdures de la paella.
  • Salpebrem al gust.
  • Treiem el motllo del forn i hi aboquem la preparació, posem força formatge ratllat per sobre i enfornem una altra vegada uns 30 minuts, fins que estigui quallat i gratinat.
Presentació:
  • És més bo una mica tebi, no gaire calent. Acompanyat d' una bona amanida.
 Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.