Aprofitant que aquest hivern encara tenim alguns rovellons, l'altra dia vaig fer aquest arròs caldós amb carbassa i uns espàrrecs. Tot, perfumat amb un bon toc de herbes de bosc. Som-hi:
Ingredients per a 4 plats:
- 12 rovellons, si són de bona mida
- 1 manat d'espàrrecs verds
- un tros de carbassa
- 5 tasses de cafè d'arròs
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 1 cullerada de tomàquet fregit
- Caldo vegetal o aigua
- Un farcell de herbes (llorer, farigola, romanó, orenga, etc.)
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
Preparació:
- Posem una cassola al foc, en la que farem l'arròs, amb un bon raig oli d'oliva.
- Quan sigui calent, hi saltem primer els rovellons i després els espàrrecs a trossos, per separat, quan siguin fets els traiem i els reservem per més tard.
- En el mateix oli, amb el foc més fluix, hi sofregim la ceba ben picadeta, els alls i la carbassa a trossos petits. Ho deixem que es vagi sofregint, remenant de tant en tant i a mesura que la carbassa es va fent la aneu aixafant de manera que es desfaci.
- Quan ho tenim ben sofregit, ho ajuntem amb els rovellons, els espàrrecs i el farcell d'herbes, li donem un parell de voltes i ho cobrim amb el caldo de verdures o amb aigua, la quantitat és orientativa, però un litre i mig segur que és necessari.
- Deixem que bulli uns 15 minuts, de manera que ens quedi un caldo ben gustós.
- Passat aquest temps, afegim l'arròs i ho remenem.
- Rectifiquem de sal i pebre.
- Vigileu que no us quedi sec. Si és així, afegiu una mica d'aigua o caldo. Jo personalment en aquest cas el prefereixo molt caldos.
- Aneu provant-ho i quan l'arròs sigui fet ja el podeu servir.
- És important servir-lo de seguida perquè l'arròs seguiria fent-se i es beuria tot el caldo i ens quedaríem sense. El que ens interessa és que sigui un plat per menjar amb cullera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.