Una sopa fantàstica pels dies d'hivern, quan el fred apreta.
A més, és una nova manera de provar aquest tubercle fora de les típiques amanides.
El sabor dolç i terroç de la remotxa no deixa pas indiferent. I quin color!!!
El contrast del iogurt aporta frescor al plat i el suavitza molt.
Ingredients:
- 3 remolatxes
- 2 cebes
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 1 patata
- 1 iogurt natural (millor tipus iogurt grec)
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Posem les remolatxes a coure al forn fins que estiguin fetes. Ho sabem quan les punxem amb un gavinet i aquest entre sense resistència. Quan ja són fredes les pelem, les tallem a trossos i les reservem per més tard.
- En una olla al foc posem un raig d'oli d'oliva, i hi sofregim les cebes i el porro uns 10 minuts a foc suau.
- Després afegim la patata i la pastanaga tallades a daus, ho deixem 5 minuts més i ho cobrim amb 1,5 litres d'aigua.
- Deixem que bulli uns 20 minuts aproximadament, o fins que les pastanagues i les patates siguin toves.
- Ho retirem del foc i hi afegim la remolatxa, salpebrem i triturem amb el batedor elèctric.
- Si voleu una crema més fina, la podriem passar pel xino. A mi m'agrada més.
- Servim la crema de remolatxa en plat soper amb una cullerada de iogurt al mig.
- Opcionalment podem afegir-hi unes fulles de ruca, com he fet jo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.