Ingredients:
- 500 gr de llenties cuites
- mitja ceba
- 1 gra d'all
- un quart de pebrot vermell
- mig pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1 tros de carbassa
- 1 patata
- coliflor
- una cullarada sopera de tomàquet sofregit
- 250 cl de llet de coco
- 1 cullerada de postre de curri en pols
- mitja cullerada de gingebre en pols
- una mica de harissa (pasta de pebrots picants) o una mica de bitxo si us agrada una mica picant
- oli d'oliva
- sal i pebre
Preparació:
- En una olla al foc sofregim primer la ceba i l'all picat i, abans que agafi color, posem també els pebrots tallats no masa petits. Ho deixem a foc fort fins que hi afegim la resta de verdures tallades a daus i la coliflor a trossos.
- Ho remenem bé i deixem que es faci tot plegat amb l'olla tapada, ara a foc suau, uns 10 minuts
- Passat aquest temps incorporem les especies i el tomàquet, remenem bé perquè s'impregnin dels sabors.
- Ja només ens queda afegir les llenties i la llet de coco. Si veiem que queda just de caldo podem afegir o més llet o una mica d' aigua o caldo de verdures.
- Ho tapem i deixem que arrenqui el bull fins que les verdures siguin fetes.
- Rectifiquem de sal i pebre.
- Ho servim ben calent amb una mica de cibulet o julivert picat per sobre.
- En el fons és un guisat clàssic de llenties però que incorpora el curri i la llet de coco.
- El picant és al votre gust, no és indispensable si no us agrada.
Aquest és un plat que tastaré per primera vegada, però a la feina, això sí, dins del meu tàper. Ahir et vaig conèixer (el teu blog ;) ) a través de la teva filla en un postgrau.
ResponEliminaSalutacions. Et seguiré.
Moltes gràcies.
EliminaJo també soc gran defensor del menjar de tupper en condicions, ja que hem de menjar a la feina fem-ho en condicions.