- 1 sípia ben maca
- 1 ceba
- 2 alls
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 1 o 2 cullerades de sofregit de tomàquet
- 3 o 4 patates, al gust
- 1 got de vi blanc
- Caldo de peix o aigua
- Oli d'oliva, verge extra
- Sal i pebre
- 4 ametlles torrades
- 4 avellanes
- Pinyons
- 1 carquinyoli o una llesca de pa torrat
- 1/2 gra d'all
- Julivert
Preparació:
- Rentem la sípia i la tallem a trossos.
- Piquem la ceba, els alls i el pebrot verd i vermell, en daus petits.
- Pelem i tallem les patates, millor en trossos irregulars i no molt petits.
- Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i quan sigui calet hi fregim la sípia fins que comenci a ser una mica rossa, llavors la traiem de la cassola.
- En el mateix oli hi fregim les verdures que tenim tallades.
- Quan la ceba sigui rossa i sense que es cremi els alls, incorporem la sípia i les patates.
- Li donem unes voltes i li aboquem el vi blanc.
- Quan el vi hagi reduït i perdut tot l'alcohol, afegim el caldo de peix calent o bé aigua, només que cobreixi el guisat.
- Ho tapem i ho deixem coure per espai de 20 a 30 minuts, remenant de tant en tant.
- Rectifiquem de sal i pebre.
- Mentre haurem fet la picada amb tots els ingredients ho diluïm amb una mica de caldo i l'afegim a la cassola uns minuts abans d'acabar.
- És un guisat que queda molt bé si el deixem reposar unes hores o d'un dia per l'altre.
- Depèn del gust de cadascú, si agrada més sec o més caldós hi podeu anar afegint caldo a mesura que es cou.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.