dijous, 21 de maig de 2015

Sípia estofada amb patates


 Ingredients:
  • 1 sípia ben maca
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 o 2 cullerades de sofregit de tomàquet
  • 3 o 4 patates, al gust
  • 1 got de vi blanc 
  • Caldo de peix o aigua
  • Oli d'oliva, verge extra
  • Sal i pebre  
      Per a la picada:
  • 4 ametlles torrades
  • 4 avellanes
  • Pinyons
  • 1 carquinyoli o una llesca de pa torrat
  • 1/2 gra d'all
  • Julivert

Preparació:
  • Rentem la sípia i la tallem a trossos.
  • Piquem la ceba, els alls i el pebrot verd i vermell, en daus petits.
  • Pelem i tallem les patates, millor en trossos irregulars i no molt petits. 
  • Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i quan sigui calet hi fregim la sípia fins que comenci a ser una mica rossa, llavors la traiem de la cassola.
  • En el mateix oli hi fregim les verdures que tenim tallades.
  • Quan la ceba sigui rossa i sense que es cremi els alls, incorporem la sípia i les patates.
  • Li donem unes voltes i li aboquem el vi blanc.
  • Quan el vi hagi reduït i perdut tot l'alcohol, afegim el caldo de peix calent o bé aigua, només que cobreixi el guisat.
  • Ho tapem i ho deixem coure per espai de 20 a 30 minuts, remenant de tant en tant.
  • Rectifiquem de sal i pebre.
  • Mentre haurem fet la picada amb tots els ingredients ho diluïm amb una mica de caldo i l'afegim a la cassola uns minuts abans d'acabar.
Presentació:
  • És un guisat que queda molt bé si el deixem reposar unes hores o d'un dia per l'altre.
  • Depèn del gust de cadascú, si agrada més sec o més caldós hi podeu anar afegint caldo a mesura que es cou.
I bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.