diumenge, 11 de maig de 2014

Carxofes i seitan amb salsa de vi

I un altre plat  on la protagonista és la carxofa,  la veritat és que és un vegetal molt versàtil. Podeu repassar les receptes d'altres temporades, i més que en farem, mentre hi hagi carxofes fresques a l'hort seguirem. 
Avui una combinació amb seitan, també anomenat carn vegetal, no és més que una preparació a base de gluten de blat. Si no l'heu provat mai us recomano que ho feu, és molt bo arrebossat o a la planxa. Però avui amb salsa, som-hi:
Ingredients:
  • 8 carxofes
  • 1 tros de seitan d'uns 300gr
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 dent d'all
  • uns grans de pebre negre
  • 1 got de vi negre
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Preparació: 
  • El primer és arreglar les carxofes. En traiem les fulles externes més dures, només ens interessa el cor i les fulles més tendres. Deixeu també un tros del tronc ben pelat.
  • Un cop les tenim  preparades les fem coure durant uns minuts en aigua bullent. Sabem que són fetes quan podem punxar-hi la punta d'un ganivet sense força.
  • Les escorrem i els hi passem aigua freda.
  • En una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva, quan sigui ben calent, hi enrossim el seitan fet a daus més aviat grossos. Quan comencin a ser torradets els traiem del foc.
  • En el mateix oli hi posem la resta de verdures tallades a trossos, la ceba, la pastanaga, el porro, l'all i els grans de pebre.
  • Ho deixem a foc suau que es facin poc a poc. Quan veiem que la ceba i el porro vol agafar color  hi aboquem el got de vi negre i deixem que evapori l'alcohol. Hi afegim un parell de gots d' aigua o caldo de verdures i deixem que la salsa es faci. Trigarà uns 15 minuts.
  • Quan la tenim feta la triturem amb el batedor elèctric fins que ens quedi una salsa ben fina.
  • És el moment d' ajuntar, a la mateixa cassola, les carxofes, el seitan i la salsa. Si ha quedat massa espessa podem afegir-hi una mica d'aigua.
  • Tot plegat ha de coure uns 5 minuts, no més. Rectifiqueu de sal i pebre.
  • Ja podeu servir-ho.
Presentació:
  • No té gaire secret, amb una bona amanida tenim un àpat molt saludable.
  • Ahh!! i pa, molt de pa, ja ho veureu. 
Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.