diumenge, 30 de març de 2014

Te chai


El millor per un diumege de pluja com el d'avui és una bona tassa de te i tranquil·litat.
El que us vull ensenyar avui és un te, una infusió típica de l'Índia, que a més de tenir un munt de beneficis per la salud, per les especies que porta, és un plaer de sabors i olors.

Ingredients:
  • Un tros de gingebre fresc (de la mida d'una nou)
  • Una branqueta de canyella
  • 8-10 llavors de pebre negre
  • 6 baines de cardamom
  • 4 claus
  • Una mica de nou moscada
  • 1 cullerada de postres de te negre
  • 1 litre i mig d'aigua
Preparació:
  • Pelem el gingebre, el tallem a trossets i l'aixafem  en un morter.
  • Posem l'aigua en una olla a escalfar amb la canyella i el gingebre.
  • Quan arrenqui el bull ho deixem uns 10 minuts.
  • Mentrestant aixafem en el morter la resta d'ingredients (clau, pebre, cardamom i, si ens agrada, una miqueta de nou moscada) i ho afegim a l'olla i deixem que bulli 10 minuts més.
  • Apaguem el foc i hi tirem el té negre que faci una infussió de 2 minuts (no ho deixeu més estona perquè agafaria un gust amarg).
  • Ho colem tot i ja el tenim a punt.
Presentació: 
  • El podem prendre sol o bé amb un núvol de llet o liquat de soja, avena, etc., el que més us agradi.
  • Ensucreu-lo al vostre gust. 
  • Podeu conservar-lo a la nevera i anar-lo prenent durant tota la setmana.
  • A l'estiu el podeu prendre fresc de nevera, que també queda molt bo.
I bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Molt bo. això si, la preparació m'ha portat una hora. Serà que sóc una mica lent. Je Je Je !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les coses bones necesiten el seu temps!!!
      Segur que ha quedat bonisim.

      Elimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.