diumenge, 23 de febrer de 2014

Lluç amb carxofes

Aprofitant la temporada de carxofes, les del Baix Llobregat són les millors. Avui n'he preparat amb un lluç amb cloïsses: una recepta molt simple que queda molt bé.
Aquí la teniu:

Ingredients:
  • 1 lluç fresc a rodanxes 
  • 6 carxofes
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • un grapat de cloïsses
  • mig got de vi blanc
  • un got d'aigua
  • una cullerada de postre de farina
  • julivert picat
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
Preparació:
  • Tallem les fullem exteriors de la carxofa i la netegem aprofitant-ne el tronc el màxim.
  • Les escaldem en aigua bullent uns 5 minuts i després deixem que escorrin tota l'aigua.
  • Posem una cassola al  foc amb oli d'oliva i quan sigui calent hi enrossim les carxofes.
  • En el mateix oli hi fem la ceba i els alls ben picats fins que agafin color. Llavors, afegim la cullerada de farina i remenem bé un parell de minuts.
  • Tirem-hi el vi blanc, deixem que redueixi l'alcohol. Hi posem les rodanxes de lluç i les carxofes. Cobrim amb el got d'aigua, no més. Penseu que el peix ja deixarà anar la seva pròpia aigua.
  • Tapem la cassola i deixem que faci xup-xup uns 5 minuts, el temps just per afegir les cloïsses i deixar que s'obrin. Sempre amb la cassola tapada.
  • Rectifiquem de sal i de pebre.
Presentació:
  • Ja ho tenim, portem el plat a taula amb una mica de julivert picat per sobre.
I bon profit!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.