divendres, 16 d’agost de 2013

Amanida de mongeta tendra amb préssec



Avui toca una amanida de ple estiu i aprofitarem que tenim préssecs ben gustosos per combinar-los amb la mongeta tendra que al hivern calenta és tan bona, però que a  l'estiu la podem fer servir freda amb una bona vinagreta.
Per coure la mongeta és important deixar-la al dente, que encara sigui lleugerament cruixent; es pot fer al vapor, però també podeu fer-ho al microones amb un estoig de vapor de la marca Lekué, que és molt pràctic, net i senzill de fer servir i en tres minuts les tens a punt.
Ingredients:
  • mongeta tendra (la quantita és al gust)
  • 1 tomàquet madur
  • 1 préssec
  • 1/4 ceba
  • un tros de formatge Parmesà
  • oli d'oliva
  • vinagre balsàmic de Mòdena
  • sal i pebre

 Preparació:
  • Rentem i preparem la mongeta tendra, la posem a coure al vapor, només un minuts, i seguidament la posem  en aigua freda. Desprès d'uns minuts l'escorrem de manera que quedi sense gens d'aigua.
  • Preparem la vinagreta pelant el tomàquet, en traiem les llavors i el tallem a daus ben petits; piquem la mica de ceba ben fina i ho barregem tot en un bol amb l'oli d'oliva el vinagre la sal i el pebre; ho remenem, ja veure que emulsiona una mica i queda més espès.
  • Per muntar el plat posem la mongeta i l'amanim amb una mica de la vinagreta, a sobre una mica  de préssec tallat a daus petites i uns encenalls de formatge parmesà.
 Consells:

  • Podem prescindir de la ceba si no ens agrada crua.
  • El formatge pot ser parmesà o qualsevol formatge sec que us agradi més a casa. 
I bon profit!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.