dissabte, 22 de juny de 2013

Llenties a la marinera


Hola a tots!! Ja feia massa dies que no teniu notícies ni receptes noves, doncs ja torno a ser aquí. I no m'hi poso per poc, ja he vist que el plat que he fet avui és...diferent.

És cert és una barreja que potser, a primer cop d'ull, pot resultar xocant, però us asseguro que el resultat és de llepar-se els dits. Som-hi? 


 Ingredients:

  • 500 gr de llenties cuites
  • 4 grans d'all
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet natural
  • 1 ceba
  • julivert
  • 1 got de vi de brandi
  • 1 got de vi blanc
  • 0.5l de caldo de peix
  • 4 escamarlans
  • 4 llagostins
  • 12 musclos
  • 2 sípies
  • 24 cloïsses
  • 1 cullera de cafè de Pimenton de la Vera
  • sal i pebre
  • oli d'oliva


Preparació:

  • Posem una cassola al foc amb oli i quan sigui ben calent i sofregim les sípies, netes i tallades a trossos, i els alls ben picats.
  • Pasats uns minuts afegim el tomàquet i el vi blanc. Ho deixem a foc fort fins que hagi reduït.
  • Llavors afegim el caldo de peix i ho deixem coure uns 15 minuts.
  • Mentrestant obrim els musclos al vapor, quan ja els tenim oberts els traiem les closques i els guardem per afegir-los més tard.
  • Posem una paella al foc amb una mica d'oli i saltem els escamarlans i els llagostins que tenim preparats amb sal i pebre.
  • Afegim el brandi i, amb molt de compte, o flamegem.
  • Fora del foc hi posem el pebre vermell De la Vera i el julivert picat.
  • Aboquem les llenties a la cassola.
  • A sobre, hi col·loquem els llagostins i els escamarlans amb la seva salseta.
  • Posem les cloïsses i ho tapem. Deixem tot plegat  5 minuts al foc, de manera que les cloïsses s'obriran.
  • Rectifiquem de sal i pebre, si és necessari, i ja ho podem servir.
Presentació:
  • A mi m'agrada que quedi ben caldós, un plat de cullera. Això ja és al vostre gust.
   I bon profit!!!





1 comentari:

  1. Hola Xavi, tens un premi al meu bloc. Passa-t'hi per recollir-lo. http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/07/un-altre-premi.html

    ResponElimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.