dimecres, 24 d’abril de 2013

Crema de carxofes amb menta i llimona



Ja us podeu imaginar que amb el bon temps l'hort del Miguel està a tota marxa i això és un avantatge. Mai li podrem agrair prou la quantitat i varietat de verdures i hortalisses amb què ens obsequia! El que passa és que l'excés també fa crear noves maneres de preparar certs productes per anar variant.
Això es el que he fet amb les carxofes. Aquesta crema té un sabor extraordinari, amb el perfum de la menta potenciat per la llimona. Fa així, és molt senzill.

Ingredients:
  • 6 carxofes
  • 2 cebes tendres
  • 1 porro
  • 1 patata
  • El suc d'una llimona
  • Unes fulles de menta fresca
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre


Preparació:
  • Pelem les carxofes, traiem les fulles més externes, sense tallar la tija i deixant-ne només el cor. Pelem la tija, partim les carxofes en quarts i en traiem els pèls de l'interior del cor.
  • Les posem en un bol amb el suc de la llimona.
  • Posem una cassola al foc amb un rajolí d'oli d'oliva amb la ceba i el porro trossejat. Deixem uns 5 minuts a foc suau i tapat.
  • Després hi afegim les carxofes escorregudes, guardem el suc de llimona i la patata pelada i feta a daus.
  • Ho deixem 10 minuts més, com a mínim, amb la tapa posada.
  • Quan tot ja sigui tendre, ho cobrim tot d'aigua, just que cobreixi les verdures i ho posem tot 10 minuts més al foc. Salpebrem.
  • Quan ja està fet, ho retirem del foc i hi afegim una mica, no gaire, de suc de llimona i les fulles de menta fresca. Ho triturem perquè quedi ben fi.
  • Rectifiquem de sal i, si us agrada, encara som a temps de posar-hi més llimona o més menta, va al gust.


Presentació:
  • Un raig d'oli d'oliva  i unes fulles de menta fresca.
  • Es pot servir freda o calenta.

I bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Les carxofes són el meu vici, aquesta crema em sembla una delícia. Me la guard perquè la faig segur. Ja et contaré què tal m'ha anat. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Caterina, espero que la disfutis quan la facis.
    Ja ens ho explicaras.
    Xavi

    ResponElimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.