diumenge, 17 de gener del 2016

Llenties amb verdures, llet de coco i curri

Finalment sembla que vol arribar el fred, aquest any li està costant. Doncs aprofitem per fer un plat d'aquells de cullera, aquest cop només porta verdures, per variar, i una mica de picant al gust de cadascú. I el millor de tot és que el podem fer amb els ingredients que tenim a casa, a mi cada dia em surt diferent, aquesta és la gràcia, però la base sempre és la mateixa. A més el sabor de curri i la let de coco li dóna un sabor molt agradable, ja n'hem parlat alguna vegada, podeu verue-ho aquí .
Ingredients:
  • 500 gr de llenties cuites
  • mitja ceba
  • 1 gra d'all
  • un quart de pebrot vermell
  • mig pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 1 tros de carbassa
  • 1 patata
  • coliflor 
  • una cullarada sopera de tomàquet sofregit
  • 250 cl de llet de coco
  • 1 cullerada de postre de curri en pols
  • mitja cullerada de gingebre en pols
  • una mica de harissa (pasta de pebrots picants) o una mica de bitxo si us agrada una mica picant
  • oli d'oliva
  • sal i pebre


Preparació:
  • En una olla al foc sofregim primer la ceba i l'all picat i, abans que agafi color, posem també els pebrots tallats no masa petits. Ho deixem a foc fort fins que hi afegim la resta de verdures tallades a daus i la coliflor a trossos.
  • Ho remenem bé i deixem que es faci tot plegat amb l'olla tapada, ara a foc suau, uns 10 minuts
  • Passat aquest temps incorporem les especies i el tomàquet, remenem bé perquè s'impregnin dels sabors.
  • Ja només ens queda afegir les llenties i la llet de coco. Si veiem que queda just de caldo podem afegir o més llet o una mica d' aigua o caldo de verdures.
  • Ho tapem i deixem que arrenqui el bull fins que les verdures siguin fetes.
  • Rectifiquem de sal i pebre. 
  • Ho servim ben calent amb una mica de cibulet o julivert picat per sobre.
Comentaris:
  • En el fons és un guisat clàssic de llenties però que incorpora el curri i la llet de coco.
  • El picant és al votre gust, no és indispensable si no us agrada.
 I bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Aquest és un plat que tastaré per primera vegada, però a la feina, això sí, dins del meu tàper. Ahir et vaig conèixer (el teu blog ;) ) a través de la teva filla en un postgrau.
    Salutacions. Et seguiré.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies.
      Jo també soc gran defensor del menjar de tupper en condicions, ja que hem de menjar a la feina fem-ho en condicions.

      Elimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.