El secret és acompanyar-les bé. En aquest cas, de la carbasssa. Som-hi?
Ingredients:
- Un bon manat de bledes fresques
- 1 tros de carbassa
- 1 ceba morada
- la part blanca d' un porro
- oli d'oliva
- sal i pebre
Prepaparció:
- El primer de tot és netejar les bledes, podem aprofitar les penques de la fulla si no són molt gruixudes. Un cop netes les tallem una mica en trossos grans. Pelem la carbassa i la tallem a daus d' 1,5 cm aprox.
- Possem una cassola al foc amb un bon raig d' oli d'oliva i quan sigui ben calent hi saltem els daus de carbassa, que quedin rossos i els treiem en un plat a part.
- A la mateixa cassosla hi possem la ceba picada, li donem unes voltes i ho deixem a foc suau mentre piquem la part blanca del porro, l'afegim.
- Ho mantenim a foc suau vigilant que no se' ns cremi, i quan agafi una mica de color hi posem les bledes en cru. Tapem la cassola sense remenar i la mantenim tapada uns 5 minuts a foc fluig.
- Passat aquest temps, ja ho podem remenar i només hem de esperar que la bleda sigui cuita. Incorporem-hi els daus de carbassa, li donem unes voltes, rectifiquem de sal i pebre i ja estarà.
- Si no teniu bledes fresques poden ser congelades o també queda bé amb espinacs.
- Pareu atenció al fer el sofregit perquè el porro es crema de seguida.
- Proveu-ho abans de salar-ho, de vegades amb un mica de pebre n'hi ha prou. Les bledes al no ser bullides agafen un sabror molt intens i espectacular.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.