No em negareu que només de veure el color ja resulta espectacular, doncs el sabor encara és més bo.
Fa així:
Ingredients:
- 4 tasses de cafè d'arròs
- 1 remolatxa cuita
- una ceba grossa
- un carbassó
- 1 got de vi blanc
- Caldo de verdures o aigua
- Formatge parmesà ratllat
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
Preparació:
- En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva posem la ceba tallada ben petita i quan comenci a posar-se transparent hi afegim el carbassó ratllat, amb pell i tot. Ho deixem coure tapat fins que la ceba sigui ben feta sense que agafi color.
- En aquest moment hi posem l'arròs i li donem unes voltes durant un parell de minuts.
- Tirem el got de vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Mentrestant tindrem la remolatxa cuita triturada de manera que queda un puré i l'afegim a la cassola, ho remenem que quedi tot ben amalgamat.
- Comencem a afegir-hi, mentre no parem de remenar, una mica de caldo, que ja tindrem ben calent. Només el just perquè cobreixi l'arròs.
- A foc suau, anirem afegint-hi brou cada vegada que l'arròs en necessiti, sense que la cassola quedi mai seca.
- Ha de quedar un arròs suau i melós. Quan sigui al punt (això depèn de cada tipus d'arròs, però seran aprox. 15-20 minuts), el retirem del foc i hi aboquem el formatge parmesà ratllat. Ho barregem bé.
- Deixeu-lo reposar un parell de minuts abans de servir.
- Jo ho he emplatat amb un motllo rodó i a tot voltant una mica d'amanida de carbassó cru ratllat i tomàquet pelat tallat a daus amb sal i oli. Unes fulles de ruca li donen un bon contrast.
- A més, a sobre de tot hi he posta una cullerada de mutabal (puré d'albergínies).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.