Avui toca una amanida de ple estiu i aprofitarem que tenim préssecs ben gustosos
per combinar-los amb la mongeta tendra que al hivern calenta és tan bona, però
que a l'estiu la podem fer servir freda
amb una bona vinagreta.
Per coure la mongeta és important deixar-la al dente, que encara sigui lleugerament cruixent; es pot fer al
vapor, però també podeu fer-ho al microones amb un estoig de vapor de la marca
Lekué, que és molt pràctic, net i senzill de fer servir i en tres minuts les
tens a punt.
Ingredients:
- mongeta tendra (la quantita és al gust)
- 1 tomàquet madur
- 1 préssec
- 1/4 ceba
- un tros de formatge Parmesà
- oli d'oliva
- vinagre balsàmic de Mòdena
- sal i pebre
Preparació:
- Rentem i preparem la mongeta tendra, la posem a coure al vapor, només un minuts, i seguidament la posem en aigua freda. Desprès d'uns minuts l'escorrem de manera que quedi sense gens d'aigua.
- Preparem la vinagreta pelant el tomàquet, en traiem les llavors i el tallem a daus ben petits; piquem la mica de ceba ben fina i ho barregem tot en un bol amb l'oli d'oliva el vinagre la sal i el pebre; ho remenem, ja veure que emulsiona una mica i queda més espès.
- Per muntar el plat posem la mongeta i l'amanim amb una mica de la vinagreta, a sobre una mica de préssec tallat a daus petites i uns encenalls de formatge parmesà.
Consells:
- Podem prescindir de la ceba si no ens agrada crua.
- El formatge pot ser parmesà o qualsevol formatge sec que us agradi més a casa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.