Hola a tots!! Ja feia massa dies que no teniu notícies
ni receptes noves, doncs ja torno a ser aquí. I no m'hi poso per poc, ja he vist
que el plat que he fet avui és...diferent.
És cert és una barreja que potser, a primer cop d'ull, pot
resultar xocant, però us asseguro que el resultat és de llepar-se els dits. Som-hi?
Ingredients:
- 500 gr de llenties cuites
- 4 grans d'all
- 2 cullerades de salsa de tomàquet natural
- 1 ceba
- julivert
- 1 got de vi de brandi
- 1 got de vi blanc
- 0.5l de caldo de peix
- 4 escamarlans
- 4 llagostins
- 12 musclos
- 2 sípies
- 24 cloïsses
- 1 cullera de cafè de Pimenton de la Vera
- sal i pebre
- oli d'oliva
Preparació:
- Posem una cassola al foc amb oli i quan sigui ben calent i sofregim les sípies, netes i tallades a trossos, i els alls ben picats.
- Pasats uns minuts afegim el tomàquet i el vi blanc. Ho deixem a foc fort fins que hagi reduït.
- Llavors afegim el caldo de peix i ho deixem coure uns 15 minuts.
- Mentrestant obrim els musclos al vapor, quan ja els tenim oberts els traiem les closques i els guardem per afegir-los més tard.
- Posem una paella al foc amb una mica d'oli i saltem els escamarlans i els llagostins que tenim preparats amb sal i pebre.
- Afegim el brandi i, amb molt de compte, o flamegem.
- Fora del foc hi posem el pebre vermell De la Vera i el julivert picat.
- Aboquem les llenties a la cassola.
- A sobre, hi col·loquem els llagostins i els escamarlans amb la seva salseta.
- Posem les cloïsses i ho tapem. Deixem tot plegat 5 minuts al foc, de manera que les cloïsses s'obriran.
- Rectifiquem de sal i pebre, si és necessari, i ja ho podem servir.
- A mi m'agrada que quedi ben caldós, un plat de cullera. Això ja és al vostre gust.
I bon profit!!!
Hola Xavi, tens un premi al meu bloc. Passa-t'hi per recollir-lo. http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/07/un-altre-premi.html
ResponElimina