La fideuada o fideua és una recepta que a casa ens agrada
moltíssim, i si és en diumenge per dinar a casa, amb la família, cosa difícil
durant la setmana, encara més. I, a més, acompanyat d'un bon cava, és una delícia.
Estic segur que
vosaltres també en feu, a la vostra manera. Avui us en deixo la meva versió: jo
la faig en cassola perquè a casa en paella em resulta molt complicat; qüestió
d'espai, és el que tenen les cuines petites.
Ingredients:
- 500 gr de fideus del nº2
- 1.5 l de fumet de peix
- 1 sípia gran
- 500gr de gambes pelades
- 3 alls
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Allioli
Preparació:
- En una cassola gran posem una mica d'oli i quan sigui calent fem primer la sípia, tallada a trossos no gaire grans, i les cues de gambes. Quan sigui tot fet, les retirem de la cassola i les guardem per més tard.
- Amb el mateix oli, saltegem els alls laminats fins que comencin a agafar una mica de color, amb molt de compte que no es cremin. Llavors, afegim els fideus i els enrossim, sense deixar de remenar. Han d'agafar un bonic color torrat, però no cremat.
- En aquest moment i amb molta cura, aboquem el fumet i afegim la sípia i les gambes. Ho deixem a foc suau, fins que els fideus siguin cuits.
- No ha de quedar caldós, sinó més aviat sec.
- Ho servim amb una bona cullerada d'allioli.
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.