dijous, 20 de setembre del 2012

Salmó amb salsa de mel i mostassa




 El salmó és un peix que permet múltiples i variades preparacions. Tant el podem fer només a la planxa, com al forn, en papillota o bé guisat.
Jo acostumo a comprar-lo en lloms, a casa ens agrada més. Així resulta més net per menjar i si la peixatera us ho arregla bé, que sempre ho fan, queda sense espines. Si està a bon preu val la pena aprofitar-ho i congelar-lo en peces. Aguanta molt bé la textura i el sabor.
Avui l'he servit acompanyat d'una salsa agredolça: la de mel i mostassa. És una combinació que resulta amb un sabor molt especial, a més li he afegit un iogurt per lligar-la i suavitzar-la.
Si us decidiu a provar-la, ja em direu què us sembla. 

 
Ingredients:
  • Un llom de salmó per persona
  • 1 ceba mitjana
  • 1 cullerada sopera de mostassa (jo he utilitzat la de Dijon, a la antiga)
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 1 iogurt del tipus grec
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Preparació:
  • Tallem la ceba en juliana ben fina, la posem en una paella amb una mica d'oli i la deixem que es vagi fent, a foc molt lent i tapada.
  • Quan comenci a agafar color li afegim la mostassa i la mel, ho remenen ho deixem un minut.
  • Afegim el iogurt, rectifiquem de sal i pebre. Li donem un parell de voltes i reservem.
  • Posem la planxa al foc amb un rajolí d'oli d'oliva. Quan sigui calenta posem el llom del salmó per la part de la pell, d'aquesta manera la pell es va enrossint i l'interior de la peça es va fent sense que quedi seca.
    En l'ultim  moment els donem la volta, un minut i ja està.

Presentació:
  • Posem un tros de salmó a cada plat amb una cullerada de salsa per sobre.
  • Si us sembla que us a quedat massa espessa podeu rebaixar-la amb una mica de llet i unes voltes al foc.
  • En aquets cas l'he acompanyat amb una mica d'amanida amb poma i nous.
Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.