diumenge, 2 de setembre del 2012

Peach Cobbler

Aprofitant el bon temps, ens vam acostar a l'hort del Miguel, el meu sogre, i en vam tornar amb una bona caixa de préssecs, ja veieu com n'està l'arbre, de carregat. És fantàstic!!!. Sempre ha tingut la mà trencada a fer créixer tot tipus de verdures i fruites. Ell hi planta de tot, i tot li surt boníssim.





Realment és un privilegi poder disposar de productes de primera qualitat per poder treballar a la cuina.
Li agreixo moltíssim tot el que ens proporciona, que no és poc, com podeu veure en aquestes fotografies.
Aprofitant el munt de préssecs, he fet un pastís facilíssim i molt bo. El Peach cobbler és un pastís típic nordamericà. De fet, la recepta me la va ensenyar el meu cunyat, en Mike, que ho és, encara que jo l'he variat lleugerament, amb el seu permís.... És un pastís molt fresc, gràcies al toc que li dóna la fruita, i lleuger perquè no porta ous.
Som-hi:




Ingredients:
Per a la massa:
  • ½ tassa de mantega
  • 1 i ¼  tassa de farina
  • 1 tassa de sucre
  • 1 tassa de llet
  • 2 cullerades de postre de llevat en pols
  • Un polsim de sal
Per al farcit:
  • 5-6 préssecs, pelats i tallats a trossos.
  • ½  tassa de sucre
  • 1 cullerada de postre de canyella
  • El suc de mitja llimona
Preparació:
  • Comencem per escalfar el forn a 180º, per dalt i per baix.
  • Barregem tots els ingredients del farcits i els deixem macerar mentre preparem la massa.
  • Posem la mantega en una safata d'uns 20 x 30 cm i l'enfornem fins que es desfaci la matnega.
  • Mentrestant barrejem tots els ingredients de la massa en un bol i ho remenem fins que quedi amb una textura cremosa.
  • Llavors, treiem la safata del forn on la mantega ja es deu haver desfet, i hi aboquem per sobre, amb molt de compte, els présecs que tenim preparats i els cobrim amb la massa.
  • Ho enfornem aproximadament uns 30 minuts.
Presentació:
  • No cal treure'l del motlle, perquè queda amb una consistència molt fluixa. Podem servir-ne porcions directament.
  • És genial per convidar uns amics a prendre un cafè o, si voleu, acompanyat d'una bola de gelat de vainilla com a postre d'un àpat.
Bon profit!!!
Ah, i gràcies al Miguel pels préssecs i a en Mike per la recepta.







2 comentaris:

  1. Només veure'l m'han vingut ganes de fer-lo. Ara m'hi poso. Estarè a l'aguait de les novetats, especialment si són dolces.
    Que continuï el ball! Intentarem seguir el pas.

    Laura

    ResponElimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.