dissabte, 4 de maig del 2013

Pollastre amb carxofes i faves

Ja us vaig vaig comentar la fantàstica temporada de carxofes que estem tenint a l'hort, avui hi afegim les faves, que tampoc ens podem queixar, en quantitat i qualitat, per descomptat.
Doncs buscant entre els molts llibres de receptes de cuina que tinc, la millor manera d' aprofitar tot aquest bé de Déu de verdures, he topat amb aquesta recepta d'un llibre que vam comprar en unes vacances a les Illes Balears. N' he fet la meva versió, però la base és de CARXOFES i FAVES. Just el que buscava.

Ingredients:
  • 1 pollastre
  • 150 gr de faves 
  •  6 carxofes
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • oli d'oliva
  • Un parell de branques de menta fresca i julivert
  • Sal i pebre
  • Una mica de canyella en pols


Preparació:

  • Fem el pollastre en 8 trossos, i li traiem tota la pell i el greix.
  • El salpebrem i en una cassola, amb un raig d'oli d'oliva, el sofregim a foc fort.
  • Hi afegim la ceba i els alls ben picats, abaixem el foc.
  • Lliguem amb una mica de fil les branques de menta i julivert, d'aquesta manera no es desfan i al final les podrem retirar. Les posem a la cassola.
  • Ho deixem uns 5 minuts, remenant de tant en tant, fins que la ceba es comenci a enrossir, llavors ho cobrim  amb un litre d'aigua calenta.
  • Les carxofes les fem en quarts, els hi traiem les fulles externes més dures i la part interna. Jo les deixo amb un tros del tronc perquè queda molt tendra.
  • Afegim les faves i les carxofes a la cassola.
  • I ho deixem al foc fins que les verdures siguin fetes.
  • En l'últim moment, hi posem un polsim de canyella i retirem el manat d'herbes. Us sorpendrà el bon gust que li dóna la menta amb la mica de canyella.
Presentació:
  • Si us agrada  més caldós, podeu afegir una mica més d'aigua, això ja va al gust.
 I bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Ai les faves que bones!!! I pensar que quan les tenia a prop no m'agradeven i ara que em costa trobar-ne les trobo delicioses! El pollastre i les carxofes segur que les fan encara millor!
    :)

    ResponElimina
  2. Ja l'hem tastat! Boníssim.El vaig fer pel meu sant. A mi, al contrari de la Dolors, les faves no m'agraden gaire, però les carxofes.....! N'havíem estat parlant a la feina i de pensar-hi ja em va agafar salibera.

    ResponElimina

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.