Fa molts dies que he promès compartir la recepta d'aquets puré de llenties
amb molts de vosaltres, finalment aquí la tenim. És un plat molt senzill de preparar, ràpid i molt saludable. A més, aquets
tipus de llenties, com podeu veure, tenen un color ataronjat, són molt ràpides
de coure perquè són pelades i, com que no tenen la pell que les protegeix, no
necessiten remull.
Massa sovint oblidem els llegums de
les nostres dietes i és una llàstima, perquè ens aporten més beneficis per la salut
del que ens pensem.
Aquí teniu la recepta. És tal com me la va ensenyar el meu veí, en John. Ell és d'origen jordà. Sempre que pot comparteix amb mi receptes del seu país
d'origen i, sempre que pot, ens dóna pa àrab, que fregit a sobre del puré és una delícia.
Gràcies.
Ingredients:
- 250 g de llenties vermelles
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 cullerada de postre de comí en pols
- 1 fulla de llorer
- 1,5 l d'aigua o brou vegetal
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
Preparació:
- Posem una olla al foc amb un raig d'oli d'oliva amb el porro i la ceba picats.
- Deixem que es faci durant uns minuts sense que agafi color.
- Esbaldim les llenties a raig d'aixeta i les afegim a l'olla, amb la fulla de llorer i el comí.
- Donem unes voltes a tot plegat i hi afegim l'aigua.
- Ho deixem coure durant 10-15 minuts aprox.
- Traiem la fullla de llorer i ho passem tot pel batedor elèctric fins que quedi un puré ben fi.
- Com ja us he dit, amb una mica de pa fregit, és una delícia.
- Amb una bona amanida, és un bon sopar, complet i molt sa.
I bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.