divendres, 9 de novembre del 2012

Pollastre amb verdures i especies


Com ja haureu notat tinc molta tendència a fer servir moltes espècies per cuinar. M'agrada sentir olors i notar sabors diferents, a vegades nous i a vegades molt tradicionals. 
Però sempre sorprenen, no acostemen a deixar indiferent. 
Moltes les tenim oblidades (clau, nou moscada,comí, etc.), d'altres les fem servir poc, encara que en cuines d'altres indrets són molt habituals ( gingebre, curri, cúrcuma, cardamom..) o de clàssiques a les nostres en cuines, com la canyella i el safrà.
Punt i a part és el pebre vermell de La Vera, té un punt fumat molt especial.
Avui podem donar-li un toc diferent a un pollastre amb verdures: 


Ingredients:
  • 1 pollastre
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 carabassó
  • 1 albergínia
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • Comí en pols, gingebre en pols, cúrcuma, pebre vermell de La Vera
  • 1 tassa de caldo de verdures (o aigua)
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva

Preparació:
  • Talleu el pollastre en 8 trossos, i salpebreu-lo.
  • Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i, quan sigui calent, hi enrossim lleugerament el pollastre.
  • Mentrestant talleu les verdures en juliana, en trossos no gaire petits, no interessa que es desfacin al coure.
  • Retireu el pollastre de la cassola i el reservem.
  • A la mateixa cassola, saltegem les verdures uns cinc minuts.
  • Afegim el pollastre i hi donem unes voltes. En aquest moment afegiu les espècies.
  • Per exemple una cullerada de cafè de comí, mitja de gingebre, mitja de cúrcuma i mitja de pebre vermell de La Vera. Hi donem unes voltes ràpides i hi aboquem el caldo de verdures, tapem i deixem coure uns 20 minuts mínim, remenant de tant en tant.
  • Les espècies són al gust però val més quedar-se curt i, si desprès ho proveu, i us agrada mes fort, sempre hi som a temps de  afegir-ne.
Presentació:
  • Acompanya molt bé aquest pollastre, una mica de cuscús. 
Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentaria aqui:
Recorda a signar si comentes com a Anònim. Gràcies.